Οι δράσεις μας σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο

Οι Νέοι +εργάζονται

Η δράση έχει βασικό στόχο την ενημέρωση και αφύπνιση της νεολαίας, με τη συμμετοχή σε ενημερωτικές συναντήσεις και διαλόγους που θα τους δώσουν την ευκαιρία να συνειδητοποιήσουν οι νέοι τη σημασία της συμμετοχής σε δημοκρατικές διαδικασίες, με πρώτη αυτή των εκλογικών διαδικασιών σε τοπικό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η δράση χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Εσωτερικών - Τομέας Μακεδονίας και Θράκης.


Παιχνιδαγωγείο

Ο ΟΕΝΕΦ έχοντας ως στόχο τη συμμετοχή των νέων σε δράσεις πολιτιστικού ενδιαφέροντος και την ανάληψη πρωτοβουλιών που προάγουν την ψυχική υγεία, οργανώνει για τους μικρούς του φίλους το «Παιχνιδαγωγείο: Από την Ιδέα στην Έκφραση», ένα διήμερο δράσεων γεμάτο φαντασία, δημιουργικότητα και παιχνίδι. Το διήμερο αυτό είναι αφιερωμένο στους μαθητές των δημοτικών σχολείων της πόλης μας. Σκοπός μας είναι να ενθαρρύνουμε τη δημιουργικότητα των παιδιών, να ενισχύσουμε την φαντασία τους, την ποιοτική έκφραση του χαρακτήρα τους και να τα ωθήσουμε σε υγιείς τρόπους ψυχαγωγίας. Η μάθηση δεν συντελείται μόνο στα σχολικά θρανία. Οι δημιουργίες, το παιχνίδι, το εικαστικό παιχνίδι είναι τρόποι μάθησης, που συμβάλλουν τόσο στη γνωστική όσο και στην κοινωνική ανάπτυξη. Το Παιχνιδαγωγείο υλοποιείται ιδιαίτερα επιτυχημένα από το 2012 και έχει γίνει πλέον θεσμός της πόλης. 


Η καμπάνια 'No Hate Speech Movement' (κατά της ρητορικής μίσους)

Η καμπάνια 'No Hate Speech Movement' (κατά της ρητορικής μίσους) του Συμβουλίου της Ευρώπης στοχεύει στην καταπολέμηση της ρητορικής του μίσους, του ρατσισμού και των διακρίσεων στο διαδίκτυο. Η καμπάνια εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος 'Οι νέοι καταπολεμούν τη ρητορική μίσους στο διαδίκτυο'. 

 

Οι Ενεργοί Νέοι Φλώρινας συμμετέχουν σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια του Συμβουλίου της Ευρώπης και ο ΟΕΝΕΦ μια από τις οργανώσεις που είναι εταίρος και υποστηρικτής της καμπάνιας στην Ελλάδα.


Πως μπορείτε εσείς να συμμετάσχετε στην καμπάνια;

  • Κάντε “Join ανεβάζοντας την φωτογραφία σας και μοιράζοντας το μήνυμα σας με χιλιάδες άλλους νέους στην Ευρώπη και στον κόσμο! 
  • Κάντε “Like” στην Ελληνική σελίδα της καμπάνιας στο facebook! 
  • Μοιραστείτε μαζί μας την ιστορία σας ή τη γνώμη σας για το λόγο μίσους στο διαδίκτυο.
  • Μοιραστείτε την καμπάνια με τους διαδικτυακούς σας φίλους!