Ο ΟΕΝΕΦ σε συνεργασία με το "Youth Alliance Krusevo - YAK" ολοκλήρωσε το πρόγραμμα "DIVE 3 : Zero to One" του Erasmus+.

Ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας - ΟΕΝΕΦ  σε συνεργασία με τον φορέα νεολαίας "Youth Alliance - Krusevo" διοργάνωσε και υλοποίησε το πρόγραμμα του Erasmus+, με τίτλο "Dive 3 : Zero to One > 1 to N, από τις 28 Μαρτίου μέχρι και τις 3 Απριλίου 2019.

 

Κατά τη διάρκεια αυτού του προγράμματος, φιλοξενήθηκαν στη Φλώρινα 21 νέοι και νέες, από 12 διαφορετικές χώρες, μεταξύ αυτών Ελλάδα, Ιταλία, Σλοβενία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Πορτογαλία, Πολωνία, Κόστα Ρίκα, Νικαράγουα, Νότια Αφρική, Βόρεια Μακεδονία, Περού καθώς και από τρεις διαφορετικές ηπείρους.

 

Σκοπός αυτού του PBA- Partnership Building Activity υπήρξε η οικοδόμηση και η ενίσχυση της συνεργασίας και συνεταιρικής σχέσης μεταξύ των ατόμων - συμμετεχόντων που προέρχονταν από δίκτυα νεολαίας, δουλεύοντας πάνω στη δημιουργία νέων ερευνητικών σχεδίων για την καινοτομία και την ανταλλαγή καλών πρακτικών, και στην ανάπτυξη ικανοτήτων στον τομέα της νεολαίας.

 

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία μέσω του προγράμματος αυτού, να δημιουργήσουν και να δουλέψουν πάνω σε νέα πρότζεκτ, επιχειρηματολογώντας, να κατανοήσουν καλύτερα τον κύκλο διαχείρισης των προγραμμάτων, καθώς και το πρόγραμμα Erasmus+, να εντοπίσουν τις κοινές τους ανάγκες, προβλήματα και προκλήσεις και να οδηγηθούν στην εξεύρεση λύσεων.

 

Επιπλέον, είχαν τη δυνατότητα να εμπνευστούν και να οδηγηθούν στην αναζήτηση νέων ιδεών και στην ανταλλαγή απόψεων, και ανάπτυξη των δεξιοτήτων, γνώσεων και καλών πρακτικών όσον αφορά τα μελλοντικά τους πρότζεκτ, μέσα από την εκπαιδευτική επίσκεψη που διοργάνωσε ο ΟΕΝΕΦ στην περιοχή της Πρέσπας, όπου επιπροσθέτως συμμετείχαν και βοήθησαν και στον καθαρισμό της περιοχής της Πλαζ Κούλας Πρεσπών, αποσκοπώντας στην αφύπνιση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για την προστασία και διατήρηση της βιοποικιλότητας και του φυσικού μας περιβάλλοντος.

 

Παρακάτω, παρατίθεται το σχετικό φωτογραφικό υλικό από τις δραστηριότητες κατά τη διάρκεια υλοποίησης του σχεδίου στην Φλώρινα.