Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων

Η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων έπειτα από την επιτυχή και στενή συνεργασία της με τον Όμιλο Ενεργών Νέων Φλώρινας, προέβη στη χορήγηση 60 Ευρωπαϊκών Καρτών Νέων, όπου θα διατεθούν δωρεάν προς τα ενεργά, εγγεγραμμένα μέλη του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας (ΟΕΝΕΦ) για το 2019, σε σχετική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

 

Πιο αναλυτικά, η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων απευθύνεται σε νέους ηλικίας 13 -  30 ετών και προσφέρει στους κατόχους της εκπτώσεις σε συγκεκριμένες υπηρεσίες και προϊόντα,  τόσο στην Ελλάδα όσο και  σε  35  ακόμα  χώρες  της  Ευρώπης.

 

Πρόκειται για εκπτωτική και όχι πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, ισχύει για ένα χρόνο, στοιχίζει 10 ευρώ και μπορεί να ανανεώνεται κάθε χρόνο μέχρι την ηλικία των 30 ετών.

 

Στην Ελλάδα το πρόγραμμα υλοποιείται από το  Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ), σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς  του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

 

Η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων χρησιμοποιείται  ήδη  από  σχεδόν  6  εκατομμύρια κατόχους  σε  όλη  την  Ευρώπη  στους  οποίους  προσφέρεται  ένας  κατάλογος  που περιλαμβάνει  περισσότερες  από  100.000  προσφορές.  Στην  Ελλάδα,  τα  ενεργά  μέλη της αγγίζουν τα 17.000 και οι συνεργαζόμενες επιχειρήσεις και φορείς τους 500.

 

Στη χώρα μας οι νέοι που είναι κάτοχοι της κάρτας έχουν πρόσβαση σε μία μεγάλη γκάμα επιχειρήσεων οι οποίοι αποτελούν το δίκτυο συνεργατών του προγράμματος. Οι συνεργάτες αυτοί καλύπτουν πολλούς και διαφορετικούς τομείς δραστηριότητας.

 

Για να δεις τη λίστα με όλες τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις στην Ελλάδα και να αποκτήσεις την Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων, μπορείς να επισκεφτείς την ιστοσελίδα: www.europeanyouthcard.gr.