Διαδικτυακό κουίζ για την Ευρώπη για μαθητές άνω των 16 ετών

Με την υποστήριξη του Γερμανικού Υπουργείου Εξωτερικών, έχει αναπτυχθεί ένας νέος ευρωπαϊκός ιστότοπος για νέους (www.european-online-learning.de), ο οποίος προσφέρει ελκυστικές πληροφορίες για την Ευρώπη, ειδικά για τα σχολεία, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που βιώνουμε λόγω της πανδημίας. Το επίκεντρο αυτής της ιστοσελίδας είναι η διαδικτυακή μονομαχία - κουίζ για την Ευρώπη, "that is eUrope".

 

Από τώρα και στο εξής, οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να "μετρούν" τις ευρωπαϊκές τους γνώσεις σε μια άμεση μονομαχία με άλλες σχολικές τάξεις από όλη την Ευρώπη στο διαδίκτυο. Το κουίζ μπορεί να παιχτεί στα γερμανικά ή στα αγγλικά και είναι κατάλληλο για μαθητές ηλικίας 16 ετών και άνω. Το κουίζ "that's eUrope" είναι μια ενδιαφέρουσα και διασκεδαστική ευκαιρία για μαθητές από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, όπου θέτει ενδιαφέρουσες ερωτήσεις σχετικά με την Ευρώπη και το έργο της ΕΕ, με βασική επιδίωξη  οι μαθητές να επεκτείνουν τις ευρωπαϊκές γνώσεις τους. 

 

Κάθε ερώτηση ή απάντηση εξηγείται σύντομα και συνοπτικά από ένα βίντεο ή κείμενο αμέσως μετά την απάντησή του. Η μονομαχία αυτή μπορεί να παιχτεί δωρεάν στο δεύτερο γύρο του παιχνιδιού από τις 18 Ιανουαρίου έως τις 30 Ιουλίου.

 

 

Στην αρχή της μονομαχίας, οι μαθητές σας έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την αντίπαλη ομάδα σε μια συνομιλία για επτά λεπτά. Το κουίζ ξεκινά στη συνέχεια με ενδιαφέρουσες ερωτήσεις και τρεις πιθανές απαντήσεις σε μια άμεση μονομαχία μεταξύ των δύο ομάδων. Οι ομάδες έχουν 40 δευτερόλεπτα για να απαντήσουν σε κάθε ερώτηση. Επιλέξτε έναν έξυπνο συντονιστή από την τάξη ή την ομάδα σας για συντονισμό και εισαγωγή μηνυμάτων και απαντήσεων συνομιλίας.

 

Η ομάδα λαμβάνει έναν βαθμό για κάθε σωστή απάντηση. Η ομάδα με τους περισσότερους πόντους στο τέλος του κουίζ είναι η νικήτρια και θα προστεθεί στη λίστα όλων των νικητήριων ομάδων για το δεύτερο γύρο του παιχνιδιού. Τον Αύγουστο του 2021 θα γίνει η επιλογή των νικητών, οι οποίοι στη συνέχεια θα λάβουν τα βραβεία τους ταχυδρομικά.

 

Εδώ είναι οι πιο σημαντικές πληροφορίες για αυτήν τη μονομαχία σχολικών κουίζ:

- Διάρκεια 45 λεπτών / κατάλληλο για μαθητές 16 και άνω / γλώσσα Γερμανικά και Αγγλικά

- Ενημερωτική και συναρπαστική μεταφορά γνώσεων για την Ευρώπη και την ΕΕ

- Οι τεχνικές απαιτήσεις είναι Διαδίκτυο, Η / Υ, μεγάφωνα και προβολέας

- Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να κλείσουν ραντεβού ανεξάρτητα στο www.european-online-learning.de

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία και το κουίζ ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.european-online-learning.de/