Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δράση Roller Ski του Σχεδίου Αλληλεγγύης ‘Altrernative Sports for Youth’ με διοργανωτές τον ΑΟΦ και τον ΟΕΝΕΦ.

Ολοκληρώθηκε την Τρίτη 11/7/2023 με απόλυτη επιτυχία, η δράση (γνωριμία με το Roller Ski) συνεργασίας του ΑΟΦ με τον ΟΕΝΕΦ, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού σχεδίου Αλληλεγγύης, ‘Alternative Sports for Youth’.

 

Μέσα από τη δράση αυτή οι συμμετέχοντες/χουσες κατάφεραν να κατανοήσουν  τα πολλαπλά σωματικά και ψυχικά οφέλη της ανάπτυξης δράσεων που σχετίζονται με το Roller Ski και να ασκηθούν σε ανοικτούς χώρους υψηλού φυσικού κάλλους. Παράλληλα, κατόρθωσαν να εξοικειωθούν με δραστηριότητες αθλητικών προπονήσεων, να εμπεδώσουν τα οφέλη της ήπιας αθλητικής παρέμβασης σε φυσικούς χώρους και να κατανοήσουν τη σημασία του σεβασμού στη φύση.

Με σύμμαχο τον καλό καιρό περίπου 40 νέοι και νέες, έζησαν ένα όμορφο απόγευμα στην πανέμορφη φύση της Φλώρινας, συγκεκριμένα στο Φράγμα Τριανταφυλλιάς, γυμνάστηκαν, γέλασαν και έμαθαν τα μυστικά του Roller ski.

 

Το Σχέδιο υποστηρίζεται ως Έργο Αλληλεγγύης, από το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης.