Εργαστήριο γνωριμίας των συμμετεχόντων/ουσών του Σχεδίου Αλληλεγγύης "Alternative Sports for Youth: αθλητικός τουρισμός για τη Νεολαία"

Το Σχέδιο Αλληλεγγύης "Alternative Sports for Youth: αθλητικός τουρισμός για τη Νεολαία" με φορέα υλοποίησης τον Όμιλο Ενεργών Νέων Φλώρινας, δημιουργήθηκε με στόχο να προωθήσουμε λύσεις και διεξόδους στους νέους και την ευκαιρία να αποφύγουν τον ανθυγιεινό τρόπο ζωής της γενιάς μας, όπως π.χ. μη διατροφική δίαιτα, έλλειψη άσκησης, παχυσαρκία και ψυχικές ασθένειες αλλά και να μυηθούν σε ποιοτικές μορφές ψυχαγωγίας, αποκτώντας παράλληλα δεξιότητες, γνώσεις και εμπειρίες που αφορούν στον αθλητικό τουρισμό, τη χιονοδρομία και την επαφή με το φυσικό περιβάλλον.  

 

Ο Πρόεδρος του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας (ΟΕΝΕΦ), Κώστας Φιλιππίδης, καλωσόρισε τους συμμετέχοντες/ουσες και τόνισε την αξία που έχει ο αθλητισμός και τον σημαντικό ρόλο που έχει στην ατομική και κοινωνική ζωή των ανθρώπων. Επεσήμανε πως ο στόχος του Σχεδίου είναι η γνωριμία με την πανέμορφη και ελκυστική φύση της Φλώρινας που αποτελεί ένα ανεκμετάλλευτο τμήμα των διακριτών χαρακτηριστικών του τόπου μας. Οι δράσεις πέρα από τα οφέλη που παρέχουν στους νέους και νέες αναδεικνύουν μια ακόμα οικονομική και παραγωγική δυνατότητα του Δήμου. Ευχήθηκε καλή επιτυχία στους αθλητές του Αθλητικού Ομίλου Φλώρινας (ΑΟΦ) και ιδιαίτερα στους αθλητές και αθλήτριες που λαμβάνουν μέρος σε προ-ολυμπιακούς αγώνες για τη συμμετοχή τους στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες 2023, κάνοντας περήφανους τους Φλωρινιώτες και όλη την Ελλάδα. Αξίζει η έμπρακτη στήριξη τους και ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας θα είναι κοντά τους. 

 

Κατά τη διάρκεια του πρώτου εργαστηρίου γνωριμίας που υλοποιήθηκε το Σάββατο 13 Μαΐου 2023, οι συμμετέχοντες/ουσες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις βασικές αρχές και γνώσεις των αθλημάτων, τους κανόνες ασφαλείας τους και επίσης να κατανοήσουν τις βασικές αρχές του οικοτουρισμού και των εναλλακτικών δραστηριοτήτων στη φύση. Σε ό,τι αφορά στα αθλήματα, έγινε μία πρώτη εισαγωγή από τον coach του Σχεδίου, Χρήστο Τίτα,  για τα αθλήματα της χιονοδρομίας, ορειβασίας και του roller ski. Απώτερος σκοπός της συνάντησης αυτής η ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης και η προσθήκη γνώσεων για την αειφορία και την ομαλή τουριστική ανάπτυξη που σέβεται τη φύση και τον άνθρωπο.

 

Μέσα στους επόμενους μήνες θα ακολουθήσουν πολλές δράσεις και η συμμετοχή των φίλων μελών αλλά και των νέων της Φλώρινας είναι ευπρόσδεκτη και μας γεμίζει με ελπίδα για το μέλλον όλων μας. 

 

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί με τη συμμετοχή του Αθλητικού Ομίλου Φλώρινας και του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Φλώρινας και αποδεικνύει τα οφέλη της πολυεπίπεδης συνεργασίας με τους συλλόγους της Φλώρινας. 

 

Το Σχέδιο υποστηρίζεται ως Έργο Αλληλεγγύης, από το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης.