ΑΟΦ: Σχέδιο Αλληλεγγύης "Alternative Sports for Youth: αθλητικός τουρισμός για τη Νεολαία" και πρόσκληση για γνωριμία με το Nordic Walking

Ο Αθλητικός Όμιλος Φλώρινας (ΑΟΦ) στo πλαίσιo του Σχεδίου Αλληλεγγύης «Alternative Sports for Youth: αθλητικός τουρισμός για τη Νεολαία»,  με φορέα υλοποίησης τον Όμιλο Ενεργών Νέων Φλώρινας (ΟΕΝΕΦ), προσκαλεί τους νέους/ες ηλικίας από 8 εως 30 ετών να συμμετέχουν στη δράση που αφορά στη γνωριμία με το Nordic Walking και την τεχνική του.

Στόχος είναι να κατανοήσουν τα πολλαπλά σωματικά και ψυχικά οφέλη της ανάπτυξης δράσης που σχετίζεται με το Nordic Walking. Ειδικότερα οι εκπαιδευόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να ασκηθούν σε ανοικτούς χώρους υψηλού φυσικού κάλλους και να κατανοήσουν  τα οφέλη της ήπιας άθλησης σε φυσικούς χώρους, καθώς και του σεβασμού στην φύση. Ακόμη, θα ενημερωθούν για το πόσο είναι διαδεδομένο το εν λόγω άθλημα στην Ευρώπη και θα γνωρίσουν περιπατητικές διαδρομές και μονοπάτια.

 

*Διαδρομή: ΦΟΟΦ-Ορειβατικό μονοπάτι στον Λόφο Αγίου Παντελεήμονα Φλώρινας-Σταυρός-Περιφραγμένο-Επιστροφή.

 

*Ο ΑΟΦ θα χορηγήσει εξοπλισμό (μπατόν) για όλους τους συμμετέχοντες/ουσες.

 

*Αναχώρηση: Κυριακή 17/9/2023 – Συγκέντρωση ώρα 18:00  στο περίπτερο "Λυγκηστίς" ΦΟΟΦ – Διάρκεια δράσης: 2 ώρες

 

Το Σχέδιο υποστηρίζεται ως Έργο Αλληλεγγύης, από το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης.

 

Τηλ επικοινωνίας: 6932919269  Χρήστος Τίτας