Ο ΟΕΝΕΦ στο European Educators Event στις Βρυξέλλες

Ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας - Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας συμμετείχε με εκπρόσωπό του τον εθελοντή Youth Worker και εκπαιδευτικό Λάζαρο Παπουτζή,  στο European Educators Event του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες στις 23 Νοεμβρίου 2023 και απευθυνόταν σε εκπαιδευτικούς (τυπικής/μη-τυπικής μάθησης) και youth workers, που δραστηριοποιούνται στον τομέα της νεολαίας, αλλά και στη διδασκαλία της ευρωπαϊκής και ενεργής πολιτειότητας στους νέους.

 

Η διοργάνωση αυτή, η οποία πραγματοποιείται ενόψει των Ευρωπαϊκών Εκλογών του 2024, έχει ως στόχο την ανταλλαγή καλών πρακτικών, μεθόδων και εργαλείων στο πλαίσιο της μη-τυπικής μάθησης. Σκοπεύει να υποστηρίξει ή/και να λάβει υποστήριξη για σχέδια που αποσκοπούν στην κινητοποίηση των νέων να ψηφίσουν στις ευρωπαϊκές εκλογές του Ιουνίου 2024. Συγκέντρωσε 54 εκπαιδευτικούς τυπικής μάθησης και 54 youth workers από όλη την Ευρώπη με στόχο να εμπνευστούν και να αρχίσουν να δημιουργούν από κοινού νέα έργα.  Βασική επιδίωξη του Educators Event αποτέλεσε η ενίσχυση και επέκταση του δικτύου εκπαιδευτικών τυπικής και μη-τυπικής μάθησης, το οποίο ξεκίνησε το 2022.

 

Οι δράσεις της εκδήλωσης απευθύνονταν σε κάθε πρόσωπο που χρησιμοποιεί τη μη τυπική μάθηση για να μεταφέρει στους νέους της Ευρωπαϊκής Ένωσης την ευρωπαϊκή και την ενεργό ιδιότητα του πολίτη.

 

#oenef #activeyouths #EDWM #EuropeanParliament #europeaneducatorsevent #brussels #togethereu

 

Μείνετε συντονισμένες/οι!

 

Active Youths: https://shorturl.at/chjpY

Europe Direct Western Macedonia: https://shorturl.at/IJP56

 

Μπες και συ στο κανάλι ενημερώσεων του ΟΕΝΕΦ στο Viber! Μείνε συντονισμένος/η για τις δράσεις μας, τις προσκλήσεις μας και τα νέα μας. Ακολούθησε τον παρακάτω σύνδεσμο για εγγραφή:

https://shorturl.at/lyOR3

 

 Οι Νέοι Μπροστά!

 

Δείτε παρακάτω στιγμιότυπα από την εκδήλωση: