Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δράση - καθαρισμός του Φράγματος Τριανταφυλλιάς – δασοπροστασία- γνωριμία με το ΔΙΑΘΛΟ, με διοργανωτές τον ΑΟΦ και τον ΟΕΝΕΦ

Ολοκληρώθηκε το Σάββατο 21/10/2023  με απόλυτη επιτυχία, η δράση - καθαρισμός του Φράγματος Τριανταφυλλιάς – δασοπροστασία- γνωριμία με το ΔΙΑΘΛΟ,  συνεργασίας του ΑΟΦ με τον ΟΕΝΕΦ, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού σχεδίου Αλληλεγγύης "Alternative Sports for Youth’’ - ‘Αθλητικός τουρισμός για την νεολαία’.

 

Με σύμμαχο τον καλό καιρό 40 περίπου μικροί και μεγάλοι, καθάρισαν από τα σκουπίδια τον χώρο του Φράγματος της Τριανταφυλλιάς  Φλώρινας. Στόχος  ήταν η κινητοποίηση νέων και παιδιών και η δημιουργική αφύπνισή τους στην προστασία και την φροντίδα του περιαστικού οικοσυστήματος, το οποίο είναι πλούσιο στην περιοχή της Φλώρινας και η ενημέρωση των συμμετεχόντων, σχετικά με την εθελοντική ορεινή πυροσβεστική περιπολία και τον κίνδυνο πυρκαγιάς ιδιαίτερα την εποχή του θέρους. Σε δεύτερη φάση, έγινε γνωριμία με το άθλημα του Διάθλου (σκοποβολή με χιονοδρόμηση & τρέξιμο επίσης)

 

Αποχώρησαν όλοι χαρούμενοι γνωρίζοντας ότι έχουν κάνει μια καλή πράξη για το περιβάλλον.

Ευχαριστούμε τον ΔΗΜΟ Φλώρινας για την παροχή εξοπλισμού καθαριότητας (γαντια-ξυλα- σακούλες)

 

Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες.