Οι τοπικοί πολλαπλασιαστές του δικτύου Eurodesk στο 1ο ΕΠΑΛ Αμυνταίου για τη διεξαγωγή των Euroclasses

Ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας από το 2021 αποτελεί Εθνικό Πολλαπλασιαστή του Δικτύου Eurodesk και σκοπός μας είναι η παροχή ποιοτικής, έγκαιρης και ακριβής πληροφόρησης, στους τομείς που σχετίζονται με την εκπαίδευση, τον εθελοντισμό, την απασχόληση, τη συμμετοχή, τον πολιτισμό, την υγεία και την κοινωνική ένταξη.

 

Στο πλαίσιο αυτό, έχουμε αναλάβει τη διοργάνωση και διεξαγωγή των Euroclasses του Eurodesk Brussels Link (EBL) που αποτελεί τον συντονιστικό φορέα του δικτύου Eurodesk. Τα Euroclasses εχουν ως απώτερο σκοπό την παροχή γενικών πληροφοριών στους νέους σχετικά με τις εκλογές του ΕΚ και τους λόγους για τους οποίους πρέπει να ψηφίσουν αλλά και την περαιτέρω ενθάρρυνσή των νέων ώστε να αντιληφθούν τη σημαντικότητα της ψήφου τους και να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές του 2024.

 

Πιο συγκεκριμένα, τα στελέχη της ομάδας έργου του Ομίλου Ενεργών Νέων Δυτικής Μακεδονίας (ΟΕΝΕΦ) - Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας, επισκέφθηκαν την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024, το 1ο ΕΠΑΛ Αμυνταίου, με στόχο την προσέγγιση των μαθητών/τριών και ευαισθητοποίησή τους σε ό,τι αφορά στις επικείμενες Ευρωεκλογές του Ιουνίου του 2024 και την εις βάθος κατανόηση του ρόλου και των δημοκρατικών αξιών που διέπουν την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

 

Αρχικά, η τοπική πολλαπλασιάστρια του Eurodesk, Ελένη Κωνσταντίνου ενημέρωσε τους μαθητές/τριες μέσω μίας σύντομης παρουσίασης, σχετικά με την ιστορία και δημιουργία της ΕΕ, τα οφέλη των Ευρωπαίων πολιτών, τον ρόλο και λειτουργία των θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επιπρόσθετα, έγινε αναφορά στους λόγους που ψηφίζουν οι Ευρωπαίοι, στους λόγους που απέχουν αλλά και στα θέματα που θα έπρεπε να αποτελούν προτεραιότητα για το ΕΚ σύμφωνα με τελευταίες δημοσκοπήσεις του Ευρωβαρόμετρου. Επιπλέον οι μαθητές/τριες ενημερώθηκαν για τη διαδικτυακή πλατφόρμα mazi.eu, μια πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με στόχο τη συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων πολιτών στον δημοκρατικό βίο της Ευρώπης και, ειδικότερα, στις Ευρωπαϊκές Εκλογές του 2024.

 

Έπειτα από συζήτηση και διάλογο, οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία μέσω ενός διαδικτυακού παιχνιδιού να αφομοιώσουν καλύτερα τα όσα συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής μας επίσκεψης. Στο τέλος οι νικητές/τριες επιβραβεύτηκαν με αναμνηστικά δώρα και έντυπο υλικό από τον ΟΕΝΕΦ.

 

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τη διευθύντρια του 1ου ΕΠΑΛ Αμυνταίου, κα Χριστίνα Φωτιάδου καθώς και όλους/ες τους/ις μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς για το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή τους στην εκπαιδευτική επίσκεψη.

 

Το πρόγραμμα έχει λάβει χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και έχει ως συντονιστικό φορέα το Eurodesk Brussels Link.

 

Μείνετε συντονισμένες/οι!

Active Youths: https://shorturl.at/chjpY

Europe Direct Western Macedonia: https://shorturl.at/IJP56

Μπες και συ στο κανάλι ενημερώσεων του ΟΕΝΕΦ στο Viber! Μείνε συντονισμένος/η για τις δράσεις, προσκλήσεις και νέα μας. Ακολούθησε τον παρακάτω σύνδεσμο για εγγραφή: https://shorturl.at/lyOR3