Ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας συμμετείχε στην πρώτη δια ζώσης Εθνική Συνάντηση Δικτύου Πολλαπλασιαστών του Eurodesk

Τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022, έλαβε χώρα η πρώτη δια ζώσης Εθνική Συνάντηση Πολλαπλασιαστών του Δικτύου Eurodesk, στην Αθήνα. Τον Όμιλο Ενεργών Νέων Φλώρινας, που αποτελεί φορέα/πολλαπλασιαστή του Δικτύου Eurodesk, εκπροσώπησε η συνεργάτης του Ομίλου, Ελένη Κωνσταντίνου.

Το Δίκτυο της ΕΕ Eurodesk είναι ένα ευρωπαϊκό δίκτυο με δομές πληροφόρησης σε 36 χώρες, με 14 Εθνικούς πολλαπλασιαστές στην Ελλάδα και με περισσότερους από 1.500 τοπικούς και περιφερειακούς εταίρους, το οποίο παρέχει στους νέους και σε όσους εργάζονται με νέους, πρόσβαση σε ευρωπαϊκή και εθνική πληροφόρηση που ενισχύει τη μαθησιακή κινητικότητά τους. Το Eurodesk αποτελεί τμήμα της Εθνικής Μονάδας Συντονισμού (ΕΜΣ) του Προγράμματος Erasmus+ για τον τομέα της Νεολαίας που το διαχειρίζεται το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ).

 

Τους πολλαπλασιαστές υποδέχτηκε και καλωσόρισε η  Αναστασία Φιλίνη - Συντονίστρια της Εθνικής Μονάδας Συντονισμού (ΕΜΣ). Κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής επίσκεψης, οι πολλαπλασιαστές του Δικτύου ενημερώθηκαν για τη βασική διάρθρωση του προγράμματος Erasmus+, για τις προτεραιότητές του αλλά και για τις προσεχείς εκδηλώσεις και δράσεις της ΕΜΣ, στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης και προσιτής πληροφόρησης για όλους τους νέους και νέες. Επιπλέον, παρουσιάστηκε η δομή του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης αλλά και οι δραστηριότητες κατάρτισης, συνεργασίας και δικτύωσης που υλοποιεί το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης

 

Παράλληλα, οι συμμετέχοντες πληροφορήθηκαν για το Πιστοποιητικό Youthpass που αποτελεί ένα ευρωπαϊκό μέσο αναγνώρισης για την τεκμηρίωση των μαθησιακών αποτελεσμάτων, καθώς και για τις όλες τις δυνατότητες που προσφέρει στους νέους η Ευρωπαϊκή Ένωση. Τέλος, οι πολλαπλασιαστές είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν καλές πρακτικές και να γνωριστούν καλύτερα με τους χειριστές της ΕΜΣ, αλλά και να λάβουν γνώση για την Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων και τα προνόμια και αγαθά που προσφέρει σε πάνω από 38 χώρες της Ευρώπης.

 

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης, κ. Κώστας Δέρβος.

 

Είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι που αποτελούμε μέλος του Δικτύου πολλαπλασιαστών Eurodesk Greece και ευχαριστούμε θερμά για τη φιλοξενία.