Ευρωπαϊκή Εβδομάδας Νεολαίας 2024

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Νεολαίας 2024 αποτελεί μία εκδήλωση που διοργανώνεται κάθε δύο έτη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τον εορτασμό και την προώθηση της συμμετοχής και της δραστηριοποίησης των νέων στα κοινά σε ολόκληρη την Ευρώπη και πέραν αυτής.

 

Φέτος, η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Νεολαίας 2024 διοργανώνεται δύο μήνες πριν από τις Ευρωεκλογές που πρόκειται να λάβουν χώρα από τις 6 έως τις 9 Ιουνίου 2024. Αυτό σημαίνει ότι η δημοκρατία και οι Ευρωεκλογές θα βρίσκονται και οι δύο στο επίκεντρο του δημόσιου διαλόγου. Ήρθε η ώρα οι νέες και οι νέοι στην Ευρώπη να συμμετάσχουν ενεργότερα στην κοινωνία και να κάνουν πράξη τη δημοκρατία, γι’ αυτό βεβαιωθείτε ότι η φωνή σας ακούγεται και μην ξεχάσετε να ψηφίσετε!

 

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Νεολαίας 2024 διοργανώνεται στις 12-19 Απριλίου 2024 και έχει θέμα «Δώστε φωνή στο όραμά σας: Δημοκρατία και Ευρωεκλογές 2024».

 

Πώς παίρνετε μέρος στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Νεολαίας 2024

 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημιούργησε μια ειδική ενότητα στο European Youth Portal, που αποτελεί τον κύριο δίαυλο επικοινωνίας για τη διάδοση των διαφόρων ευκαιριών που παρέχονται στους νέους σε ευρωπαϊκό, εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο. Περιλαμβάνει έναν χάρτη δραστηριοτήτων μέσα από τον οποίο οι χρήστες μπορούν να ενημερωθούν για όλες τις δράσεις και δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Νεολαίας 2024, αναζητώντας ανά θέμα, είδος δραστηριότητας, χώρα ή/και ημερομηνία.

 

Στο European Youth Portal οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναρτήσουν οργανωμένες δραστηριότητες και εκδηλώσεις στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Νεολαίας 2024. Οι Εθνικές Μονάδες θα επικυρώνουν αυτές τις δραστηριότητες και μόλις επικυρωθούν θα είναι εμφανείς στο χάρτη. Εφόσον επιθυμείτε να διοργανώσετε κάποια εκδήλωση/δράση που θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα στο πλαίσιο αυτό, μπορείτε να την αναρτήσετε στο European Youth Portal και στη συνέχεια θα επικυρωθεί από την Εθνική Μονάδα Συντονισμού για τα προγράμματα Erasmus+ / Youth & Sport και European Solidarity Corps, το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ).

 

Σας καλούμε και σας ενθαρρύνουμε να διοργανώσετε και προωθήσετε στο πλαίσιο αυτό τις δικές σας δραστηριότητες που επιθυμείτε να διοργανώσετε.

 

Υλικό προβολής και επικοινωνίας

 

Αναφορικά με το υλικό προβολής και προώθησης, μπορείτε να βρείτε ένα toolkit με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, τον επίσημο λογότυπο, γραφιστικά και διαφημιστικό υλικό σε όλες τις ευρωπαϊκές γλώσσες. Σας ενθαρρύνουμε να τα αξιοποιήσετε για τις δραστηριότητες και επικοινωνιακές δράσεις που επιθυμείτε να υλοποιήσετε συμβάλλοντας στους στόχους της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Νεολαίας 2024 και στο πνεύμα της.

Επίσης, μπορείτε να βρείτε όλους τους χρήσιμους συνδέσμους αναφορικά με την Ευρωπαϊκή Εβδομάδας Νεολαίας 2024 εδώ.

 

Ας αξιοποιήσουμε μαζί τη δύναμη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για να αυξήσουμε τον βαθμό ευαισθητοποίησης, να προωθήσουμε τον διάλογο και να γιορτάσουμε τα ταλέντα και τα πρότζεκτ των νέων Ευρωπαίων κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Νεολαίας.

 

Διαδικτυακή έκθεση στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Νεολαίας 2024

 

Μια μεγάλη υπαίθρια έκθεση θα πραγματοποιηθεί από τις 10 έως τις 24 Απριλίου 2024 με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Νεολαίας (12-19 Απριλίου 2024). Η έκθεση θα είναι ορατή μπροστά από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες και θα αναδείξει 35 σχέδια από τα προγράμματα Erasmus+ και European Solidarity Corps. Αυτά τα σχέδια επιλέχθηκαν για να παρουσιάσουν τα καλύτερα παραδείγματα συμμετοχής των νέων στις 33 χώρες που καλύπτονται από τα Προγράμματα της ΕΕ για τη νεολαία.

 

Τα σχέδια αυτά είναι σπουδαία παραδείγματα για το πώς οι νέοι έχουν συνεισφέρει στην κοινωνία, είτε μέσω κοινωνικής, πολιτικής, πολιτιστικής ή περιβαλλοντικής δέσμευσης. Η συμμετοχή τους στις δημοκρατικές διαδικασίες έχει μεγάλη σημασία για το κοινό μας μέλλον. Ανάμεσα σε αυτά μπορείτε να βρείτε και την καλή πρακτική του Σχεδίου Αλληλεγγύης με τίτλο “Active Citizen - European Citizen II” που υλοποιήθηκε από τον Όμιλο Ενεργών Νεών Φλώρινας, στο πλαίσιο του προγράμματος European Solidarity Corps.

 

Για περισσότερες πληροφορίες: https://youth.europa.eu/youthweek_el