Το Εκπαιδευτικό Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στον Φιλώτα υποδέχτηκε τους μαθητές/τριες του ΓΕΛ Φιλώτα και του Δημοτικού Σχολείου Ξινού Νερού Φλώρινας!

Η διαχειριστική ομάδα και οι youth workers του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας υποδέχτηκαν τη Δευτέρα 14 και Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022, 49 μαθήτριες/τές και εκπαιδευτικούς του ΓΕΛ Φιλώτα και 64 μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς του Δημοτικού Σχολείου Ξινού Νερού Φλώρινας.

 

Ο Πρόεδρος του ΟΕΝΕΦ Κ. Φιλιππίδης καλωσόρισε και συνεχάρη τους μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς, ανέλυσε τις δράσεις του Ομίλου και παρότρυνε τους νέους για συμμετοχή.

 

Κατά την επίσκεψή τους στο Κέντρο, οι μαθητές και μαθήτριες ευαισθητοποιήθηκαν σε θέματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ενημερώθηκαν από τον συνεργάτη του ΟΕΝΕΦ και Ηλεκτρολόγο Μηχανικό Κ. Παρασκευόπουλο, για τη μείωση της μονοδιάστατης οικονομικής ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, που σήμερα στηρίζεται κυρίως στην εκμετάλλευση του λιγνίτη για την ηλεκτροπαραγωγή. Παράλληλα, ανακάλυψαν πρότυπες εφαρμογές των ΑΠΕ, προσομοιώσεις εφαρμογών πράσινου υδρογόνου, ολοκληρωμένα συστήματα φωτοβολταϊκών και ανεμογεννητριών, μπαταριών, ρομποτικής, σταθμών φόρτισης και ηλεκτροκίνησης.  

 

Το Εκπαιδευτικό Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, που χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο και το Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, έχει στόχο την ενημέρωση και την ανάπτυξη πράσινης κουλτούρας στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Αντικείμενό του αποτελεί η δημιουργία πολυδιάστατων εκπαιδευτικών δράσεων, με βασικό άξονα την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση μαθητών/τριών και ομάδων πολιτών σε θέματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Το Κέντρο υποδέχεται μαθητές και μαθήτριες όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης με ειδικό βάρος στις λιγνιτικές περιοχές της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, κατόπιν πρότερης συνεννόησης (για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο τηλ: 2385 101446 ή/και στο email: info@oenef.eu).

 

Το πρόγραμμα «Δημιουργία Εκπαιδευτικών Δράσεων Πράσινης Ανάπτυξης και Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας» έχει ως απώτερο σκοπό την ενημέρωση και Ανάπτυξη Πράσινης κουλτούρας, με στόχο τη νεολαία για τους Δήμους Αμυνταίου, Φλώρινας, Πτολεμαΐδας, Κοζάνης και Πρεσπών αλλά και το σύνολο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

 

Ευχαριστούμε θερμά από το ΓΕΛ Φιλώτα την Αν. Διευθύντρια κα Π. Μπούτσκου, την κα Αικ. Γαλάνη, την κα Ι. Αλεξίου, την κα Ευδ. Τραϊνού, τον κ. Γ. Γεωργιάδη, τον κ. Χ. Σαββουλίδη και τον κ. Δ. Ξανθόπουλο. Από το Δημοτικό Σχολείο Ξινού Νερού Φλώρινας ευχαριστούμε τον Διευθυντή κ. Σ. Λαβασίδη, την κα Ξ. Γκουλέτσα, την κα Αν. Λιάσου, τον κ. Γ. Σαλιάκου, την κα Δ. Ανδρικοπούλου, την κα Υβ. Μπάρα και την κα Μ. Καββάδα. Οφείλουμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες και προς τον Πρόεδρο της Κοινότητας Σ. Μωυσάκη καθώς και προς τον Δήμο Αμυνταίου για την υποστήριξη στις δράσεις μας.  

Παρατίθεται φωτογραφικό υλικό από την επίσκεψη μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών του ΓΕΛ Φιλώτα στο Εκπαιδευτικό Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022.

Ακολούθως, βρείτε φωτογραφικό υλικό από την επίσκεψη μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών του Δημοτικού Σχολείου Ξινού Νερού Φλώρινας στο Εκπαιδευτικό Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, την Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022.