Ο Δρ. Κωνσταντίνος Στεργίου ομιλητής στο Global HR Forum 2023 της Ν. Κορέας

Ο Αντιπρόεδρος του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας και Επικεφαλής του Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας Δρ. Κωνσταντίνος Στεργίου, συμμετείχε ως ομιλητής στο Παγκόσμιο Φόρουμ στην Ν. Κορέα με τίτλο «Global HR Forum 2023 'New Wave: Talent Revolution in the Era of AI and Big Blur» που διεξήχθη 1-2 Νοεμβρίου στη Σεούλ της Ν. Κορέας.

 

Το Global HR Forum εδώ και 18 χρόνια (από το 2006) διοργανώνεται από το Υπουργείο Παιδείας της Κορέας, την μεγαλύτερη καθημερινή επιχειρηματική εφημερίδα της Κορέας, την Korea Economic Daily και το Ερευνητικό Ινστιτούτο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση της Κορέας. 

 

Το Παγκόσμιο Φόρουμ κάθε χρόνο συγκεντρώνει υψηλόβαθμους αξιωματούχους από διάφορες κυβερνήσεις και διεθνείς οργανισμούς, CEO παγκόσμιων εταιρειών, μελετητές και ειδικούς από κορυφαία πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα παγκοσμίως. Ο Δρ. Στεργίου ήταν ένας από τους έξι (6) Ευρωπαίους ομιλητές μεταξύ των οποίων ήταν και ο πρώην Πρωθυπουργός της Φινλανδίας, Juha Sipilä και ο Επικεφαλής της Διεύθυνσης Συμβουλών και Εφαρμογής Πολιτικών του ΟΟΣΑ, Paulo Santiago

 

Η εισήγηση του Δρ. Στεργίου, αφορούσε στον ρόλο του τομέα της νεολαίας και της εκπαίδευσης στην επιχειρηματικότητα και στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων της νεολαίας στη σύγχρονη αγορά εργασίας. Ο Δρ. Στεργίου, ως επαγγελματίας Εκπαιδευτής Νέων και ως μέλος των Ομάδων Εκπαιδευτών του Συμβουλίου της Ευρώπης, του προγράμματος Erasmus+ στην Ελλάδα, του Βρετανικού Συμβουλίου, της Στρατηγικής Συνεργασίας "Youth@Work - Youth Employability  & Entrepreneurship" και του SALTO 

 επικεντρώθηκε στον ρόλο της μη τυπικής εκπαίδευσης και της εργασίας στον τομέα της νεολαίας (youth work) στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων των νέων.

 

Ειδικότερα, ο Δρ. Στεργίου παρουσίασε μέσα από πρόσφατα ερευνητικά δεδομένα στοιχεία, το χάσμα δεξιοτήτων που επικρατεί στην αγορά εργασίας στην Ευρώπη και τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Ευρωπαϊκή Ένωση, με σκοπό την αντιμετώπιση του φαινομένου. Επίσης, ανέλυσε τον σημαντικό ρόλο του youth work στην ανάπτυξη δεξιοτήτων των νέων, με έμφαση στις επιχειρηματικές δεξιότητες, ώστε να ανταποκρίνεται η νεολαία στις σύγχρονες κοινωνικές, οικονομικές και περιβαλλοντικές προκλήσεις.  Μέσα από την παρουσίαση, ο Δρ. Στεργίου τόνισε το σημαντικό έργο του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας, αναφέροντας ότι από το 2010 πάνω από 1150 νέες και νέοι από τη Δυτική Μακεδονία, είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν ένα σημαντικό εύρος των δεξιοτήτων τους μέσα από τη συμμετοχή τους στις δραστηριότητες του Ομίλου σε τοπικό, περιφερειακό, εθνικό και διεθνές επίπεδο. 

 

Ολόκληρη η ομιλία του Δρ. Στεργίου, διάρκειας 20 λεπτών, καθώς και οι απαντήσεις που έδωσε στις ερωτήσεις του κοινού, είναι διαθέσιμα στον ακόλουθο σύνδεσμο: 

 

https://www.youtube.com/watch?v=Bi8BOWW57GQ

 

Το γεγονός ότι ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας εκπροσωπήθηκε σε ένα Παγκόσμιο Φόρουμ τόσο υψηλού επιπέδου, καθιστά τον Όμιλο έναν ιδιαίτερα αναγνωρίσιμο νεανικό οργανισμό με ισχυρό έργο στην ενδυνάμωση και υποστήριξη της νεολαίας.

 

Μείνετε συντονισμένες/οι!

 

Active Youths: https://shorturl.at/chjpY

 

Europe Direct Western Macedonia: https://shorturl.at/IJP56

 

Μπες και συ στο κανάλι ενημερώσεων του ΟΕΝΕΦ στο Viber! Μείνε συντονισμένος/η για τις δράσεις, προσκλήσεις και νέα μας. Ακολούθησε τον παρακάτω σύνδεσμο για εγγραφή: 

https://shorturl.at/vyBV0

Οι Νέοι Μπροστά!

 

Ακολουθεί το σχετικό φωτογραφικό υλικό από τη συμμετοχή του Δρ. Κωνσταντίνου Στεργίου στο Παγκόσμιο Φόρουμ στην Ν. Κορέα.