Ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας στο Συνέδριο “Infonomics: Facts Matter” στην Ιρλανδία

Ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας συμμετείχε στο Διεθνές Συνέδριο που διοργανώθηκε από τους Ιρλανδικούς φορείς νεολαίας Youth Work Ireland και Youth Work Ireland Tipperary, με τίτλο «Infonomics: Facts Matter: A Conference Addressing Quality Practice and Innovation in the Delivery of Youth Information», το οποίο έλαβε χώρα στο Limerick Junction του Tipperary της Ιρλανδίας από τις 3 έως τις 5 Οκτωβρίου 2023.

 

Το Συνέδριο συγκέντρωσε πληθώρα οργανισμών νεολαίας, νεανικής κινητικότητας και επιστήμονες του youth work για να παρουσιάσουν νέα επιστημονικά δεδομένα, γνώσεις και την εμπειρία τους σχετικά με την αντιμετώπιση σύγχρονων θεμάτων που επηρεάζουν όλους εκείνους που εργάζονται με νέους. Σε αυτά περιλαμβάνονται αναδυόμενες κοινωνικές ανησυχίες και προβλήματα όπως η τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ), το metaverse, η ρητορική μίσους και ο διαδικτυακός εξτρεμισμός, καθώς και καθιερωμένοι τομείς εργασίας όπως η πρόσβαση των νέων στη συμμετοχή, την εργασία, την εκπαίδευση και τα κοινωνικά δικαιώματα.

 

Το Συνέδριο πλαισιώθηκε από workshops και δράσεις γνωριμίας παρέχοντας ευκαιρίες για ανταλλαγή προσεγγίσεων και καλών πρακτικών που υλοποιούνται από τα Κέντρα Νεολαίας σε διεθνές επίπεδο, καθώς και την κατάρτιση νέων στρατηγικών και ευκαιριών για συνεργασία και περαιτέρω ανάγκες για ανάπτυξη δεξιοτήτων.

 

Οι δράσεις του Συνεδρίου “Infonomics: Facts Matter” απευθύνονταν σε εργαζόμενους σε θέματα πληροφόρησης νέων, διευθυντές και μέλη διοικητικών συμβουλίων και υπηρεσιών για τη νεολαία, υπεύθυνους χάραξης πολιτικής για την παροχή υπηρεσιών σε νέους, ακαδημαϊκούς και φοιτητές με ενδιαφέρον για όλες τις πτυχές της παροχής πληροφόρησης στον τομέα της νεολαίας. Τον Όμιλο Ενεργών Νέων Φλώρινας εκπροσώπησε η Παρασκευή Σιστάνη, μέλος της ομάδας και εθελόντρια σε ποικίλες δράσεις του Ομίλου.

 

Δείτε φωτογραφικό υλικό: https://tinyurl.com/yc7w67p4

 

Μείνετε συντονισμένες/οι!

 

Active Youths: https://shorturl.at/chjpY

Europe Direct Western Macedonia: https://shorturl.at/IJP56

 

Μπες και συ στο κανάλι ενημερώσεων του ΟΕΝΕΦ στο Viber! Μείνε συντονισμένος/η για τις δράσεις μας, τις προσκλήσεις μας και τα νέα μας. Ακολούθησε τον παρακάτω σύνδεσμο για εγγραφή:

https://shorturl.at/lyOR3

 Οι Νέοι Μπροστά!

 

 

#activeyouths #oenef #EDWesternMacedonia #infonomicsfactsmatter #youthworkireland #youthworktipperary #conference #hatespeech #extremistonlinecontent #metaverse #AI 

 

Δείτε παρακάτω στιγμιότυπα από το Συνέδριο: