Συμμετέχουμε ενεργά στις Ευρωπαϊκές Εκλογές: "Το '24 γίνομαι 17 και ψηφίζω Ευρωπαϊκά"

Στις 13 Μαρτίου 2024, 3 μήνες πριν από τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, ο Όμιλος Ενεργών Νέων Δυτικής Μακεδονίας - Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας και η ομάδα EPAS του 2ου ΕΠΑΛ Κοζάνης συνδιοργανώνουν εκδήλωση με τίτλο: "Το '24 γίνομαι 17 και ψηφίζω Ευρωπαϊκά". Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης, στις 13 Μαρτίου 2024, 10:00-12:00 και θα αφορά στην ενημέρωση των νέων ψηφοφόρων.

 

Στη δράση θα συμμετέχουν τα πενταμελή μαθητικά συμβούλια της Β΄ τάξης των Λυκείων της πόλης της Κοζάνης, μαζί με τους συνοδούς εκπαιδευτικούς (1ο ΓΕΛ Κοζάνης, 3ο ΓΕΛ Κοζάνης, 4ο ΓΕΛ Κοζάνης, 1ο ΕΠΑΛ Κοζάνης 2ο ΕΠΑΛ Κοζάνης και Καλλιτεχνικό Σχολείο Κοζάνης).

 

Το πρώτο σκέλος της εκδήλωσης θα περιλαμβάνει τους χαιρετισμούς από τον Δρ. Κωνσταντίνο Φιλιππίδη, Πρόεδρο του Ομίλου Ενεργών Νέων Δυτικής Μακεδονίας, κ. Μαρίνο Κυρόπουλο, Διευθυντή 2ου ΕΠΑΛ Κοζάνης, κ. Κίκα Χατζημανώλη - Φουρκιώτη, Αντιδήμαρχο Τουρισμού Κοζάνης, και κ. Ιωάννη Σκόρδα, Πρόεδρο ΕΛΜΕ Κοζάνης.

 

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει εισήγηση/παρουσίαση από τον Δρ. Κωνσταντίνο Φιλιππίδη, Πρόεδρο του Ομίλου Ενεργών Νέων Δυτικής Μακεδονίας, σχετικά με τις Ευρωεκλογές, τη δημιουργία της ΕΕ, τα θεσμικά της όργανα αλλά και τη σημαντικότητα του Σχεδίου “Ενδυναμώνοντας τη Νέα Γενιά: Συμμετοχή των Νέων στις Ευρωπαϊκές Εκλογές” (YEEEs24)”.

 

Έπειτα στο 2ο σκέλος, οι μαθητές/τριες του 2ου ΕΠΑΛ Κοζάνης θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα ερωτηματολογίου/έρευνας σχετικά με το τι γνωρίζουν οι μαθητές/τριες για τις Ευρωεκλογές, αλλά και σχετική παρουσίαση με θέμα "Μάθε που και πως ψηφίζεις"". Θα ακολουθήσουν βίντεο που έχουν δημιουργήσει οι σχολικοί πρέσβεις του 2ου ΕΠΑΛ Κοζάνης, με αντίστοιχες θεματικές: "Γιατί είναι σημαντικές οι Ευρωεκλογές" και "12 λόγοι για να ψηφίσω".  Ενεργό ρόλο στην εκδήλωση θα έχουν και οι σχολικοί πρέσβεις του 2ου ΓΕΛ Φλώρινας καθώς θα προβάλλουν μία παρουσίαση σχετικά με τις πρωτοβουλίες των μαθητών για την ευαισθητοποίηση και συμμετοχή τους στις Ευρωεκλογές.

 

Η εκδήλωση θα λήξει με το διαδραστικό διαδικτυακό παιχνίδι Kahoot, υπό τον συντονισμό των στελεχών της ομάδας έργου του Ομίλου Ενεργών Νέων Δυτικής Μακεδονίας, όπου οι μαθητές/τριες θα έχουν την ευκαιρία να απαντήσουν σε ερωτήσεις οι οποίες αφορούν στις Ευρωπαϊκές εκλογές. Στο τέλος οι νικητές/τριες θα επιβραβευτούν με αναμνηστικά δώρα και έντυπο υλικό από τον ΟΕΝΕΦ.

 

Η εκδήλωση υλοποιείται στο πλαίσιο του Σχεδίου “Ενδυναμώνοντας τη Νέα Γενιά: Συμμετοχή των Νέων στις Ευρωπαϊκές Εκλογές” (YEEEs24)”, μία πρωτοβουλία του Ομίλου Ενεργών Νέων Δυτικής Μακεδονίας - Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας. Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του προγράμματος επιχορηγήσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στον τομέα της επικοινωνίας.

 

Μείνετε συντονισμένες/οι!

 

Active Youths: https://shorturl.at/chjpY 

 

Europe Direct Western Macedonia: https://shorturl.at/IJP56 

 

Μπες και συ στο κανάλι ενημερώσεων του ΟΕΝΕΦ στο Viber! Μείνε συντονισμένος/η για τις δράσεις, προσκλήσεις και νέα μας. Ακολούθησε τον παρακάτω σύνδεσμο για εγγραφή:

https://shorturl.at/lyOR3 

 

#activeyouths #OENEF #EDWesternMacedonia #YEEEs24 #EuropeanElections2024 #UseYourVote #αξιοποίησετηνψήφοσου #DemocracyInAction #DontLetOthersChooseForYou