Οι νέοι και νέες του ΟΕΝΕΦ στο Erfurt της Γερμανίας!

Ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας – Europe Direct – Δυτικής Μακεδονίας συμμετείχε σε ακόμα ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανταλλαγής νέων στην Γερμανία στο πλαίσιο του Erasmus+, σε συνεργασία με τον οργανισμό νεολαίας “Next Level e.V.”, κατά το οποίο δόθηκε η δυνατότητα σε 16 νέες και νέους της Φλώρινας να βρεθούν στην περιοχή του Erfurt της Γερμανίας και συγκεκριμένα στο οικολογικό πάρκο KiEZ, από τις 16 Αυγούστου έως τις 25 Αυγούστου 2023.

Μέσα από το πρόγραμμα ανταλλαγής, οι συμμετέχοντες/ουσες είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν και να συνεργαστούν με συνομηλίκους τους από διάφορες χώρες της Ευρώπης, συμμετέχοντας σε μία ποικιλία διαδραστικών και διαπολιτισμικών δραστηριοτήτων με θέματα, όπως το zero waste, η βιώσιμη ανάπτυξη, η ανακύκλωση και άλλα περιβαλλοντικά ζητήματα που απασχολούν τις σύγχρονες κοινωνίες.

Κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής 77 νέοι και νέες από 7 διαφορετικές χώρες είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τη φύση, να επισκεφτούν την γερμανική εξοχή και να δημιουργήσουν το δικό τους βίντεο - motivation με στόχο να παρακινήσουν άλλους νέους/νέες να συμμετέχουν ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος. Την αποστολή συνόδεψε η Ερμιόνη Χρυσικού, εθελόντρια και μέλος του ΟΕΝΕΦ.

 

Ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας προωθώντας τις δράσεις οικολογίας και βιώσιμης ανάπτυξης θα συνεχίσει τη συνεργασία με τον οργανισμό “Next Level e.V.’’, ώστε να παρέχει ακόμα περισσότερες ευκαιρίες κινητικότητας στους νέους της περιοχής μας στα εν λόγω θέματα.

 

Οι νέοι και νέες που εκπροσώπησαν τον Όμιλο Ενεργών Νέων Φλώρινας, μας μιλούν για τις εμπειρίες και γνώσεις που αποκόμισαν, συμμετέχοντας στο εν λόγω εκπαιδευτικό πρόγραμμα:

 

Άρτεμις Δήμου, 19 ετών

 

Φανταστική εμπειρία. Μοναδική ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή και να ανταλλάξουμε ιδέες και απόψεις με νέους από άλλες χώρες. Η τοποθεσία του camp ήταν μαγευτική, μέσα στη φύση και ταίριαζε με το πολύ ενδιαφέρον και επίκαιρο θέμα του προγράμματος.

 

Γεωργία Παπαδοπούλου, 21 ετών

 

Η εμπειρία ήταν μοναδική. Ήταν μια τεράστια ευκαιρία να έρθουμε κοντά με πολλά διαφορετικά άτομα από διαφορετικές χώρες και να ανταλλάξουμε ιδέες, να συμμετέχουμε ενεργά στα διάφορα πρότζεκτ για το περιβάλλον, να συνδεθούμε με τη φύση και να απολαύσουμε 10 μέρες με υπέροχους ανθρώπους


Ρωμανός Δημητρόπουλος, 17 ετών

 

Μέσα από αυτό το ταξίδι μάθαμε πολλά και διάφορα πράγματα σχετικά με το περιβάλλον και τη βιώσιμη ανάπτυξη, γνωρίσαμε καινούργια άτομα που ακόμα και τώρα κρατάμε επαφή, κάναμε καινούργιες φιλίες και γενικά μοιραστήκαμε ιδέες και απόψεις με άτομα από όλον τον κόσμο. Συνολικά, το πρόγραμμα ήταν τέλειο και μακάρι να ξανά συμμετάσχω σε παρόμοιες ανταλλαγές!

 

Μείνετε συντονισμένοι/ες! 

Active Youths: https://shorturl.at/chjpY

Europe Direct Western Macedonia: https://shorturl.at/IJP56

Μπες και συ στο κανάλι ενημερώσεων του ΟΕΝΕΦ στο Viber! Μείνε συντονισμένος/η για τις δράσεις μας, τις προσκλήσεις μας και τα νέα μας. Ακολούθησε τον παρακάτω σύνδεσμο για εγγραφή:

https://shorturl.at/lyOR3

#weareyouthwork #ΟιΝέοιΜπροστά #activeyouths #oenef #YouthExchange #ErasmusPlus #erfurt #germany #youthworkchangeslives 

Οι Νέοι Μπροστά!