Το Σχέδιο Αλληλεγγύης FloCultur - Πολιτιστικές Διαδρομές του ΟΕΝΕΦ για παιδιά Δημοτικού συνεχίζει τις δράσεις του - Δηλώστε συμμετοχή!

Το Σχέδιο “FloCultuR” για παιδιά Δημοτικού συνεχίζεται προκειμένου να γνωρίσετε την ιστορία και την πολιτιστική κληρονομιά της πόλης της Φλώρινας και της Δυτικής Μακεδονίας! Το Σχέδιο Αλληλεγγύης “FloCultuR” αποτελεί ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό σχέδιο, που έχει ως στόχο να εξοικειώσει παιδιά ηλικίας 6-11 ετών, με την ιστορία, την πολιτιστική κληρονομιά, τα μνημεία και μουσεία της πόλης της Φλώρινας αλλά και της ευρύτερης περιφέρειας της Δυτικής Μακεδονίας. 

 

Σκοπός των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων είναι η πνευματική καλλιέργεια των παιδιών και η απόκτηση βιωματικών εμπειριών εκτός σχολικών αιθουσών, μέσω διαδικασιών μη τυπικής μάθησης και δημιουργικού παιχνιδιού. Σε αυτό το πλαίσιο, δημιουργούμε προϋποθέσεις ανάπτυξης πολιτιστικών και τοπικών δράσεων και πρωτοβουλιών, που συμπεριλαμβάνουν εικαστικά εργαστήρια και workshops, πολιτιστικές διαδρομές και εκπαιδευτικές επισκέψεις στα μουσεία της πόλης για τους μικρούς μας φίλους που επιθυμούν να “αποδράσουν” από την καθημερινότητα και να γνωρίσουν την ιστορία και κληρονομιά του τόπου τους. 

 

Το πρόγραμμα για τον μήνα Ιούλιο έχει ως εξής:

  • Τετάρτη 24 Ιουλίου και ώρα 10:30 - 12:00: Δραστηριότητες και παιχνίδια καθώς και μια προεργασία για την επόμενη συνάντηση της ομάδας και την επίσκεψη μας στο Αρχαιολογικό Μουσείο Φλώρινας.
  • Πέμπτη 25 Ιουλίου και ώρα 09:00 με 10:00: Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Φλώρινας. 
  • Παρασκευή 26 Ιουλίου και ώρα 11:00 - 12:00: Καλλιτεχνικό εργαστήρι με τίτλο: “Αρχαιολόγοι εν δράσει”. Εμπνευσμένο από την προηγούμενη συνάντηση της Ομάδας στο Αρχαιολογικό Μουσείο Φλώρινας, τα παιδιά θα κατασκευάσουν, θα δημιουργήσουν και θα παίξουν στο χώρο του ΟΕΝΕΦ (7ης Νοεμβρίου 9, Φλώρινα). 

Με την εγγραφή στο πρόγραμμα, η παρουσία του παιδιού κρίνεται υποχρεωτική και στις 3 δράσεις του μήνα. Αν για κάποιο λόγο το παιδί δεν μπορέσει να έρθει σε ένα από αυτά, παρακαλείστε να ενημερώσετε την Ομάδα του ΟΕΝΕΦ! 

 

Η συμμετοχή των παιδιών είναι ΔΩΡΕΑΝ, με προϋπόθεση ο γονέας ή κηδεμόνας του παιδιού να είναι εγγεγραμμένο μέλος του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας (μπορείτε να κάνετε δια ζώσης ή διαδικτυακά την εγγραφή στον ακόλουθο σύνδεσμο). 

 

Κάντε την αίτηση σας εδώ μέχρι την Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024:  

https://forms.gle/Dc3jcCmv3vtMWc2NA 

 

Το Σχέδιο Αλληλεγγύης με τίτλο: «Πολιτιστικές διαδρομές Φλώρινας» (FloCultuR) αποτελεί ένα Έργο που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης και έχει ως φορέα υποστήριξης το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) και φορέα υλοποίησης τον Όμιλο Ενεργών Νέων Δυτικής Μακεδονίας (ΟΕΝΕΦ)

 

Μείνετε Συντονισμένοι! Follow us on Social Media: 

 

Active Youths: https://shorturl.at/chjpY

Europe Direct Western Macedonia: https://shorturl.at/IJP56 

 

Μπες και συ στο κανάλι ενημερώσεων του ΟΕΝΕΦ στο Viber! Μείνε συντονισμένος/η για τις δράσεις, προσκλήσεις και νέα μας. Ακολούθησε τον παρακάτω σύνδεσμο για εγγραφή: 

https://shorturl.at/lyOR3 

 

Οι Νέοι Μπροστά!