Εγκαινιάστηκε από τον Πρόεδρο του ΟΕΝΕΦ η αίθουσα Φυσικής και Περιβάλλοντος του ΟΕΝΕΦ στο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας

Η διαχειριστική ομάδα του  Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας (ΟΕΝΕΦ) - Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας, επισκέφθηκε την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023 το Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας με στόχο την ενημέρωση των μαθητών του Δημοτικού για το Σχέδιο “JusT4Youth in Western Macedonia” το οποίο εντάσσεται στο πρόγραμμα "EUTeens4Green" και στοχεύει σε δύο βασικούς πυλώνες: Πρόσβαση στην πληροφόρηση των νέων τεχνολογιών που προτείνονται για την απολιγνιτοποίηση της Δυτικής Μακεδονίας, αφήνοντας τις παλιές μεθόδους παραγωγής λιγνίτη και δεύτερον, τη συμμετοχή της νεολαίας στη διαδικασία της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης. Η δράση χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα EUTeens4Green.

 

Μέρος του Σχεδίου “JusT4Youth in Western Macedonia” αποτελούν και οι εκπαιδευτικές επισκέψεις τοπικών σχολείων και Πανεπιστημιακών τμημάτων στο Εκπαιδευτικό Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στον Φιλώτα. Στόχο αποτελεί η προσέλκυση περισσότερων των 600 επισκεπτών με φιλοξενία της πλειονότητας των εκπαιδευτικών μονάδων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και όχι μόνο. 

 

Στο πλαίσιο αυτό, ο  Πρόεδρος του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας, Δρ. Κωνσταντίνος Φιλιππίδης, ενημέρωσε και πληροφόρησε τους μαθητές και εκπαιδευτικούς του Δημοτικού αλλά και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων σχετικά με το όραμα του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας, τον ρόλο και την σημασία των επισκέψεων των εκπαιδευτικών μονάδων στο Εκπαιδευτικό Κέντρο ΑΠΕ στον Φιλώτα, καθώς και τα οφέλη και τις γνώσεις που θα αποκομίσουν τα παιδιά σχετικά με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, αλλά και καλές πρακτικές που μπορούμε να εφαρμόζουμε όλοι σε καθημερινή βάση για την προστασία του περιβάλλοντος και την ανάπτυξη πράσινης κουλτούρας.

 

Τέλος, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας, Δρ. Κωνσταντίνο Φιλιππίδη για τη χρηματοδότηση και αγορά εξοπλισμού ύψους 3.200 για τις λειτουργικές ανάγκες της αίθουσας Φυσικής και Περιβάλλοντος. Μέσα από την αξιοποίηση ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών εργαλείων,  επετεύχθη η δημιουργία ενός σύγχρονου εργαστηρίου Φυσικής, που θα αξιοποιηθεί για εκπαιδευτικούς σκοπούς και θα μείνει ως παρακαταθήκη και για τις επόμενες γενιές. 

 

Ευχαριστούμε θερμά για τη συνεργασία τους μαθητές, εκπαιδευτικούς αλλά και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας και ευελπιστούμε η διασυλλογική αυτή συνεργασία να αξιοποιηθεί και σε άλλες παρόμοιες δραστηριότητες.

 

Μείνετε συντονισμένες/οι!

 

Active Youths: https://shorturl.at/chjpY

Europe Direct Western Macedonia: https://shorturl.at/IJP56

 

Μπες και συ στο κανάλι ενημερώσεων του ΟΕΝΕΦ στο Viber! Μείνε συντονισμένος/η για τις δράσεις μας, τις προσκλήσεις μας και τα νέα μας. Ακολούθησε τον παρακάτω σύνδεσμο για εγγραφή: 

https://shorturl.at/lyOR3

 

Οι Νέοι Μπροστά!

 

#activeyouths #OENEF #EDWesternMacedonia #JusT4Youth #EUTeens4Green