Εκπαιδευτικό Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας

Το Εκπαιδευτικό Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, που χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο και το Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, έχει στόχο την ενημέρωση και την ανάπτυξη πράσινης κουλτούρας στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Αντικείμενο του αποτελεί η δημιουργία πολυδιάστατων εκπαιδευτικών δράσεων, με βασικό άξονα την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση μαθητών/τριών και ομάδων πολιτών σε θέματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Λειτουργεί σε συνεργασία με τις σχολικές μονάδες της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και υποδέχεται μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς αλλά και πολίτες γενικότερα, κατόπιν πρότερης συνεννόησης. 

 

 

Το πρόγραμμα «Δημιουργία Εκπαιδευτικών Δράσεων Πράσινης Ανάπτυξης και Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας» έχει στόχο την ενημέρωση και Ανάπτυξη Πράσινης κουλτούρας, με στόχο τη νεολαία για τους Δήμους Αμυνταίου, Φλώρινας, Πτολεμαΐδας και Πρεσπών αλλά και το σύνολο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Aντικείμενο του προγράμματος είναι η δημιουργία πολυδιάστατων εκπαιδευτικών δράσεων με χωροθέτηση και ανάπτυξη του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, στην περιφέρεια του Δήμου Αμυνταίου, με τρόπο που να συμβάλει στην αναβάθμιση της εν λόγω περιοχής, με βασικό άξονα την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση ομάδων πολιτών σε θέματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και σκοπό τη μείωση της μονοδιάστατης οικονομικής ανάπτυξης της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας, που σήμερα στηρίζεται κυρίως στην εκμετάλλευση του λιγνίτη για την ηλεκτροπαραγωγή.

 

Βασικός μοχλός για την επίτευξη του στόχου αυτού είναι η δημιουργία κατάλληλης υλικοτεχνικής υποδομής που θα λειτουργήσει ως πόλος έλξης σε περιφερειακό αλλά και εθνικό επίπεδο για την ενημέρωση και ανάπτυξη του ενεργειακού τομέα στην ευρύτερη περιοχή της ΠΕ Φλώρινας. Η υλοποίηση του έργου θα συμβάλλει εκτός των εκπαιδευτικών σκοπών στην προσέλκυση επισκεπτών κυρίως μαθητών/τριών.

 

Το Κέντρο λειτουργεί από τον Νοέμβριο του 2022. 

 

 

Περισσότερες πληροφορίες και επικοινωνία, καθημερινές 10.00-15.30, στο 2385-101446 ή/και στο info@oenef.eu.

 

Μπορείτε να συμπληρώσετε την φόρμα αξιολόγησης σχετικά με την επίσκεψή σας στο Εκπαιδευτικό Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας: εδώ


Παρατίθεται φωτογραφικό υλικό από τα μοντέλα του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στον Φιλώτα.


Ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας εγκαινίασε το Εκπαιδευτικό Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στον Φιλώτα

Ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας - Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τον Δήμο Αμυνταίου, εγκαινίασε την Πέμπτη 06 Οκτωβρίου το Εκπαιδευτικό Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στον Φιλώτα Αμυνταίου

 

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό,  ο Πρόεδρος του Πράσινου Ταμείου Σ. Σταθόπουλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Μετάβαση Α.Ε. Ι. Μπούκης, ο Βουλευτής Φλώρινας ΝΔ Ι. Αντωνιάδης, η Βουλευτής Φλώρινας και Αν. Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Π. Πέρκα, ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Σ. Βόσδου, ο Δήμαρχος Αμυνταίου Α. Μπιτάκης, ο Αντιδήμαρχος Φλώρινας Δ. Θεοφανίδης. Ακόμη, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπρόεδρος του ΠΣ ΠΔΜ Ι. Λιάσης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Φιλώτα Σ. Μωυσάκης, o Πρόεδρος της Ξινό Νερό ΑΕ Χ. Θωμαΐδης, ο Πρόεδρος της ΔΕΤΕΠΑ Σ. Δεμερτζίδης και πολλοί ακόμα Δημοτικοί Σύμβουλοι και πολίτες του Δήμου Αμυνταίου. 

 

Το Εκπαιδευτικό Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, που χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο και το Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, έχει στόχο την ενημέρωση και την ανάπτυξη πράσινης κουλτούρας στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Αντικείμενό του αποτελεί η δημιουργία πολυδιάστατων εκπαιδευτικών δράσεων, με βασικό άξονα την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση μαθητών/τριών και ομάδων πολιτών σε θέματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Θα λειτουργεί σε συνεργασία με τις σχολικές μονάδες της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, θα υποδέχεται μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς και θα είναι επισκέψιμο για πολίτες τα Σ/Κ κατόπιν πρότερης συνεννόησης. 

 

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του ΟΕΝΕΦ/Εκπαιδευτικού Κέντρου ΑΠΕ: https://www.oenef.eu/educenterfilotas/, καθημερινές 10.00-15.30, στο 2385-101446 ή/και στο info@oenef.eu.

 

Μείνετε συντονισμένοι/ες για τις δράσεις μας!

Παρακολουθείστε το βίντεο από την εκδήλωση των εγκαινίων παρακάτω: