Πρόσκληση για συμμετοχή σε Ανταλλαγή Νέων στη Γερμανία!

Αν θέλεις να συμβάλλεις ενεργά στον τομέα της βιώσιμης ανάπτυξης του πλανήτη και θέλεις να συνεργαστείς με νέους από 7 διαφορετικές χώρες και να αναπτύξεις καινοτόμες μεθόδους για την ένταξη όλων των ανθρώπων σε μία ποιοτική ζωή στην κοινωνία, τότε το “WASTECADEMY 2022” είναι η ευκαιρία σου!

 

Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για την πολιτική και κοινωνική συνοχή της Ευρώπης, αποτελεί η υπερεκμετάλλευση των φυσικών πόρων, η υπέρμετρη παραγωγή αποβλήτων και η περιβαλλοντική ρύπανση. Είναι η ευκαιρία σου να δώσεις το παρών στην καταπολέμηση αυτών το φαινομένων.

 

Ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή 5 ενήλικων ατόμων που θα μας εκπροσωπήσουν στην πόλη Erfurt της Γερμανίας στην ανταλλαγή νέων (youth exchange) με τίτλο: “Wastecademy, safe our planet”', το οποίο θα λάβει χώρα από 17 έως 26 Ιουλίου 2022 (συμπεριλαμβανομένων των ημερών άφιξης και αναχώρησης).

 

Η εν λόγω ανταλλαγή νέων θα δημιουργήσει το πλαίσιο για τη διοργάνωση διεθνούς κατάρτισης 40 ατόμων από 8 χώρες (Γερμανία, Ελλάδα, Λετονία, Λιθουανία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Ισπανία) για την προώθηση και την έναρξη μελλοντικών δραστηριοτήτων στον κοινωνικό τομέα με θέμα την πράσινη ανάπτυξη του πλανήτη και την βιωσιμότητά του.

 

Απαραίτητα προσόντα για την επιλογή συμμετεχόντων/ουσών αποτελούν τα εξής:

 

  • Να γνωρίζετε αγγλικά (αυτή θα είναι η γλώσσα επικοινωνίας που χρησιμοποιείται στο youth exchange).
  • Να είστε άνω των 18 ετών (18-27 ετών οι participants και 18+ group leader)
  • Να είστε ενεργοί πολίτες
  • Να έχετε ισχυρό κίνητρο και ενδιαφέρον να συμμετέχετε στην ανταλλαγή νέων
  • Να είστε ανοιχτοί για εργασία σε διαπολιτισμικό περιβάλλον και να σέβεστε άλλους πολιτισμούς
  • Να συμμετέχετε ενεργά σε όλη τη διάρκεια και τις διαδικασίες των δραστηριοτήτων
  • Να είστε κάτοχοι της Κάρτας Μέλους του ΟΕΝΕΦ για το 2022 (η διαδικασία εγγραφής μέλους περιγράφεται ΕΔΩ).

Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές έως και την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022 στις 15:00, κάνοντας αίτηση ΕΔΩ.

 

Το σχέδιο κινητικότητας νέων χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+ (έως 245€) και καλύπτει το 100% της διαμονής, διατροφής και εκπαίδευσης των συμμετεχόντων/ουσών. Η συμμετοχή ανέρχεται στα 30€ και οι συμμετέχοντες/ουσες θα επιβαρυνθούν με τυχόν έξοδα μετακίνησης πέραν των 245€.

 

Για τη συμμετοχή σας στα προγράμματα, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η προσκόμιση πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης (σε ισχύ), κατά την περίοδο συμμετοχής στο πρόγραμμα. 

 

Περισσότερες πληροφορίες για την απόκτηση της κάρτας καθημερινές 10.00-15.00 στο 2385101446 ή στο info@oenef.eu.