Alternative Sports for Youth: Αθλητικός τουρισμός για τη Νεολαία

Το παρόν Σχέδιο Αλληλεγγύης δημιουργήθηκε με στόχο να προωθήσουμε λύσεις και διεξόδους στους νέους και την ευκαιρία να ξεφύγουν από τον ανθυγιεινό τρόπο ζωής της γενιάς μας, όπως π.χ. μη διατροφική δίαιτα, έλλειψη άσκησης, παχυσαρκία και ψυχικές ασθένειες.

 

Ιδιαίτερα πλέον, στην εποχή μας που οι περισσότερες δραστηριότητες της καθημερινότητας είναι καθιστικές, είναι σημαντική η υιοθέτηση εύκολων τρόπων για περισσότερη φυσική δραστηριότητα. Οι δράσεις χιονοδρομίας, ορειβασίας, ποδηλασίας και ερασιτεχνικού ψαρέματος, που θα εξασφαλιστούν μέσω του προτεινόμενου Σχεδίου, έχουν ως στόχο να δώσουν ευκαιρίες συμμετοχής και ενεργοποίησης των νέων της Φλώρινας, που δεν έχουν πρόσβαση σε τέτοιου είδους δραστηριότητες και ευκαιρίες, λόγω κοινωνικών, οικονομικών και γεωγραφικών περιορισμών.

 

Το Σχέδιο υποστηρίζεται ως Έργο Αλληλεγγύης, από το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης.

Επιπρόσθετα, αυτές οι δραστηριότητες απευθύνονται σε κάθε φύλο, ηλικία και σωματότυπο. Έχουν ως στόχο την ολόπλευρη ανάπτυξη του ανθρώπου, κινητικά και πνευματικά. Αποτελούν ιδανικά μέσα αναψυχής σε ομάδες νέων ατόμων, που επιθυμούν να καλλιεργήσουν δεξιότητες μέτριας και υψηλής έντασης, αλλά και να απασχοληθούν αναγνωρίζοντας το φυσικό περιβάλλον γύρω τους.

 

Παράλληλα, προσφέρουν τη δυνατότητα διενέργειάς τους στη φύση, με ελάχιστο οικολογικό αποτύπωμα - σε συνδυασμό με δράσεις ευαισθητοποίησης για οικοτόπους, περιπατητικές διαδρομές, χιονοδρομικές καταβάσεις, Mountain bike, αναρριχήσεις κ.α. Υπό το πρίσμα αυτό, δημιουργούμε προϋποθέσεις ανάπτυξης οικοτουριστικών δράσεων χιονοδρομίας, ορειβασίας και ποδηλασίας στη φύση για νέους/εες του αστικού χώρου, που επιθυμούν να “αποδράσουν” από την καθημερινότητα και να γνωρίσουν τη φύση - ευκαιρία που μέχρι στιγμής δεν είχαν.

 

Φορέας υλοποίησης του Σχεδίου είναι ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας και η διάρκεια του είναι 12 μήνες, με έναρξη τον Μάρτιο του 2023. 
Σεμινάριο και ο διαγωνισμός SPINNING Τούρνας

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή 05/03/2023 στην λίμνη Χειμαδίτιδα το σεμινάριο και ο διαγωνισμός SPINNING Τούρνας που διοργάνωσε ο Αθλητικός Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων νομού Φλώρινας σε συνεργασία με τον Δήμο Αμυνταίου και την Αντιδήμαρχο Αθλητισμού και Πολιτισμού κα Γυρίκη Ελένη και τον Όμιλο Ενεργών Νέων Φλώρινας,  με μεγάλο χορηγό το κατάστημα fishtales.gr. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους φίλους ερασιτέχνες ψαράδες που ήρθαν από Φλώρινα, Πτολεμαΐδα, Καστοριά, Κοζάνη, Θεσσαλονίκη και Ιωάννινα και στήριξαν αυτή μας την προσπάθεια καθώς και τους υπόλοιπους χορηγούς της εκδήλωσης

 

Το Σχέδιο υποστηρίζεται ως Έργο Αλληλεγγύης, από το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης. Φορέας υλοποίησης του Σχεδίου είναι ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας.

 


Κοινές εθελοντικές δράσεις του Σώματος Αλληλεγγύης μεταξύ ΑΟΦ και ΟΕΝΕΦ

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης, με επικεφαλής τον Όμιλο Ενεργών Νέων Φλώρινας και συμμετέχοντες τον Αθλητικό Όμιλο Φλώρινας και τον Σύλλογο Ερασιτεχνών Αλιέων Φλώρινας,  επιτυγχάνεται η διαμόρφωση ενός πλαισίου συνεργασίας που αναδεικνύει τις ξεχωριστές πτυχές των δράσεων των συλλόγων σε αντικείμενα πολιτισμού και αθλητισμού.

 

Περισσότερα εδώ.


Εργαστήριο γνωριμίας των συμμετεχόντων/ουσών του Σχεδίου Αλληλεγγύης "Alternative Sports for Youth: αθλητικός τουρισμός για τη Νεολαία"

Το Σχέδιο Αλληλεγγύης "Alternative Sports for Youth: αθλητικός τουρισμός για τη Νεολαία" με φορέα υλοποίησης τον Όμιλο Ενεργών Νέων Φλώρινας, δημιουργήθηκε με στόχο να προωθήσουμε λύσεις και διεξόδους στους νέους και την ευκαιρία να αποφύγουν τον ανθυγιεινό τρόπο ζωής της γενιάς μας, όπως π.χ. παχυσαρκία και ψυχικές ασθένειες αλλά και να μυηθούν σε ποιοτικές μορφές ψυχαγωγίας, αποκτώντας παράλληλα δεξιότητες, γνώσεις και εμπειρίες που αφορούν στον αθλητικό τουρισμό και την επαφή με το φυσικό περιβάλλον. 

 

Περισσότερα εδώ


ΑΟΦ: Σχέδιο Αλληλεγγύης "Alternative Sports for Youth: αθλητικός τουρισμός για τη Νεολαία" και πρόσκληση για συμμετοχή σε ορειβασία/πεζοπορία

Ο Αθλητικός Όμιλος Φλώρινας (ΑΟΦ) στο πλαίσιο του Σχεδίου Αλληλεγγύης με τίτλο: "Alternative Sports for Youth: αθλητικός τουρισμός για τη Νεολαία",  με φορέα υλοποίησης τον Όμιλο Ενεργών Νέων Φλώρινας (ΟΕΝΕΦ), προσκαλεί τους νέους/ες ηλικίας από 8 έως 30 ετών να συμμετέχουν στη δράση που αφορά στη γνωριμία με τις τεχνικές και στο ένστικτο της ορειβασίας/πεζοπορίας. Στόχος είναι να κατανοήσουν τη σημασία του ενστίκτου και της αυτοπεποίθησης στην ορειβασία/πεζοπορία, να αντιλαμβάνονται τη σημασία της σωστής προετοιμασίας, καθώς και τη σημασία της επαναληπτικής προσπάθειας, ως μέσο για τη σταδιακή βελτίωση.

 

 Περισσότερα εδώ.


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η  ορειβατική δράση "Altrernative Sports for Youth", με διοργανωτές τον ΑΟΦ και τον ΟΕΝΕΦ.

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 11/6/2023, με απόλυτη επιτυχία, η ορειβατική-πεζοπορική δράση συνεργασίας του Αθλητικού Ομίλου Φλώρινας (ΑΟΦ) με τον Όμιλο Ενεργών Νέων Φλώρινας (ΟΕΝΕΦ), στο πλαίσιο του Σχεδίου Αλληλεγγύης με τίτλο: "Αθλητικός τουρισμός για τη Νεολαία".

Με σύμμαχο τον καλό καιρό, περίπου 30 επίδοξοι ‘περιπατητές-ορειβάτες’, έζησαν ένα όμορφο πρωινό στην πανέμορφη φύση της Φλώρινας, γυμνάστηκαν, γέλασαν και απόλαυσαν τις όμορφες διαδρομές στο περιαστικό δάσος στον λόφο του Αγίου Παντελεήμονα Φλώρινας.  

Περισσότερα εδώ.


ΑΟΦ: Σχέδιο Αλληλεγγύης "Alternative Sports for Youth: αθλητικός τουρισμός για τη Νεολαία" και πρόσκληση για γνωριμία με το Roller ski.

Ο Αθλητικός Όμιλος Φλώρινας (ΑΟΦ) στο πλαίσιο του Σχεδίου Αλληλεγγύης "Alternative Sports for Youth: αθλητικός τουρισμός για τη Νεολαία",  με φορέα υλοποίησης τον Όμιλο Ενεργών Νέων Φλώρινας ΟΕΝΕΦ, προσκαλεί τους νέους/ες ηλικίας από 8 ως 30 ετών να συμμετέχουν στη δράση που αφορά στη γνωριμία με το Roller ski και την τεχνική του.

 

Συγκέντρωση: Τρίτη 11/7/2023 ώρα 18:30 στην τοποθεσία: Φράγμα Τριανταφυλλιάς Φλώρινας (ευθεία επί του Φράγματος) 

 

Περισσότερα εδώ.


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δράση Roller Ski του Σχεδίου Αλληλεγγύης   ‘Altrernative Sports for Youth’ με διοργανωτές τον ΑΟΦ και τον ΟΕΝΕΦ.

Ολοκληρώθηκε την Τρίτη 11/7/2023 με απόλυτη επιτυχία, η δράση (γνωριμία με το Roller Ski) συνεργασίας του ΑΟΦ με τον ΟΕΝΕΦ, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού σχεδίου Αλληλεγγύης, ‘Alternative Sports for Youth’.

 

Περισσότερα εδώ.


ΑΟΦ: Σχέδιο Αλληλεγγύης "Alternative Sports for Youth: αθλητικός τουρισμός για τη Νεολαία" και πρόσκληση για γνωριμία με το Nordic Walking

Ο Αθλητικός Όμιλος Φλώρινας (ΑΟΦ) στo πλαίσιo του Σχεδίου Αλληλεγγύης «Alternative Sports for Youth: αθλητικός τουρισμός για τη Νεολαία»,  με φορέα υλοποίησης τον Όμιλο Ενεργών Νέων Φλώρινας (ΟΕΝΕΦ), προσκαλεί τους νέους/ες ηλικίας από 8 εως 30 ετών να συμμετέχουν στη δράση που αφορά στη γνωριμία με το Nordic Walking και την τεχνική του.

Στόχος είναι να κατανοήσουν τα πολλαπλά σωματικά και ψυχικά οφέλη της ανάπτυξης δράσης που σχετίζεται με το Nordic Walking

 

Περισσότερα εδώ.


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δράση Nordic Walking ‘Altrernative Sports for Youth’ με διοργανωτές τον ΑΟΦ και τον ΟΕΝΕΦ

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 17/9/2023 με απόλυτη επιτυχία, η ορειβατική-πεζοπορική δράση με μπατόν "Γνωριμία με το NORDIC WALKING" συνεργασίας του ΑΟΦ με τον ΟΕΝΕΦ, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Σχεδίου Αλληλεγγύης, "Αθλητικός τουρισμός για την νεολαία".

Η απρόσμενη και αναπάντεχη βροχόπτωση δεν στάθηκε εμπόδιο στους 50 περίπου επίδοξους ‘περιπατητές-ορειβάτες’, που μυήθηκαν στα μυστικά και την τεχνική του NORDIC WALKING και έζησαν ένα όμορφο απόγευμα στην πανέμορφη φύση της Φλώρινας, γυμνάστηκαν, γέλασαν και απόλαυσαν τις όμορφες διαδρομές στο περιαστικό δάσος του λόφου του Αγίου Παντελεήμονα Φλώρινας.

 

Περισσότερα εδώ.

 


ΑΟΦ: Σχέδιο Αλληλεγγύης "Alternative Sports for Youth: αθλητικός τουρισμός για τη Νεολαία" και πρόκληση για γνωριμία με το ΔΙΑΘΛΟ - καθαρισμός του Φράγματος Τριανταφυλλιάς - δασοπροστασία

Ο Αθλητικός Όμιλος Φλώρινας (ΑΟΦ) στα πλαίσια του Σχεδίου Αλληλεγγύης "Alternative Sports for Youth: αθλητικός τουρισμός για τη Νεολαία",  με φορέα υλοποίησης τον Όμιλο Ενεργών Νέων Φλώρινας ΟΕΝΕΦ, προσκαλεί τους νέους/ες ηλικίας από 8 ως 30 ετών να συμμετέχουν στην δράση που αφορά:

1)  Tη γνωριμία με το Δίαθλο (το οποίο αποτελεί συνδυασμό σκοποβολής και χιονοδρόμησης/roller ski) και την τεχνική του.

2) Καθαρισμός του Φράγματος της Τριανταφυλλιάς Φλώρινας από τα σκουπίδια.

 

Περισσότερα εδώ.


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δράση - Καθαρισμός του Φράγματος Τριανταφυλλιάς - Δασοπροστασία - Γνωριμία με το ΔΙΑΘΛΟ, με διοργανωτές τον ΑΟΦ και τον ΟΕΝΕΦ

Ολοκληρώθηκε το Σάββατο, 21/10/2023  με απόλυτη επιτυχία, η δράση συνεργασίας του ΑΟΦ με τον ΟΕΝΕΦ: Καθαρισμός του Φράγματος Τριανταφυλλιάς - Δασοπροστασία - Γνωριμία με το ΔΙΑΘΛΟ, στο πλαίσιο του Σχεδίου Αλληλεγγύης "Alternative Sports for Youth’’ - ‘Αθλητικός τουρισμός για την νεολαία’ . Περισσότερα εδώ.


ΑΟΦ: Σχέδιο Αλληλεγγύης "Alternative Sports for Youth: αθλητικός τουρισμός για τη Νεολαία" και πρόσκληση για γνωριμία με την ποδηλασία

 

Ο Αθλητικός Όμιλος Φλώρινας (ΑΟΦ) στα πλαίσια του Σχεδίου Αλληλεγγύης "Alternative Sports for Youth: αθλητικός τουρισμός για τη Νεολαία",  με φορέα υλοποίησης τον Όμιλο Ενεργών Νέων Φλώρινας, προσκαλεί τους νέους/ες ηλικίας από 8 έως 30 ετών να συμμετέχουν στη δράση που αφορά την γνωριμία με την ποδηλασία.

 

Περισσότερα εδώ.

 


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δράση: Γνωριμία με την Ποδηλασία στο πλαίσιο του Σχεδίου Αλληλεγγύης: "Altrernative Sports for Youth" με διοργανωτές τον ΑΟΦ και τον ΟΕΝΕΦ

 

 

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 10/11/2023 με απόλυτη επιτυχία, η δράση με τίτλο "Γνωριμία με την Ποδηλασία", στο πλαίσιο του Σχεδίου Αλληλεγγύης "Αθλητικός Τουρισμός για την Νεολαία", με φορέα υλοποίησης τον Όμιλο Ενεργών Νέων Φλώρινας (ΟΕΝΕΦ) σε συνεργασία με τον Αθλητικό Όμιλο Φλώρινας (ΑΟΦ).

 

 

 

Περισσότερα εδώ.