Ο ΟΕΝΕΦ στο 1ο ΕΠΑΛ Αμυνταίου για τη συμμετοχή των νέων στις Ευρωεκλογές (YEEEs24)

Τα στελέχη της ομάδας έργου του Ομίλου Ενεργών Νέων Δυτικής Μακεδονίας (ΟΕΝΕΦ) - Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας, επισκέφθηκαν την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024, το 1ο ΕΠΑΛ Αμυνταίου με στόχο την ενημέρωση μαθητών/τριών στο πλαίσιο του Σχεδίου “Ενδυναμώνοντας τη Νέα Γενιά: Συμμετοχή των Νέων στις Ευρωπαϊκές Εκλογές” (YEEEs24)”.

 

 

Τα στελέχη της ομάδας έργου του ΟΕΝΕΦ, προχώρησαν σε μία παρουσίαση όπου έκαναν μία ιστορική αναδρομή στην ίδρυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στην εξελικτική της πορεία. Μέσα από την παρουσίαση αναφέρθηκαν τα θεσμικά όργανα που απαρτίζουν την Ευρωπαϊκή Ένωση, τον ρόλο και τα καθήκοντα που καθένα διατελεί. Τονίστηκαν τα οφέλη που απολαμβάνει ένας Ευρωπαίος πολίτης, όπως είναι η δημοκρατία αλλά και η ειρήνη που διασφαλίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση στα κράτη μέλη της από την αρχή της ίδρυσης της. Τέλος, δόθηκαν πληροφορίες όσον αφορά στη διαδικασία των Ευρωεκλογών και οι μαθητές/τριες κλήθηκαν να εγγραφούν στην διαδικτυακή πλατφόρμα “mazi.eu”, η οποία διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στο να διατηρηθεί ένας συνεχής διάλογος μεταξύ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των Ευρωπαίων πολιτών της περιφέρειας της Δυτικής Μακεδονίας. Σε όλους/ες τους/τις μαθητές/τριες διαμοιράστηκε ενημερωτικό υλικό για τις Ευρωεκλογές του 2024.

 

Το Σχέδιο αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία να δημιουργηθεί ένα ενημερωμένο Ευρωπαϊκό εκλογικό σώμα, προκειμένου να αυξηθεί η δημοκρατική συμμετοχή στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας, μια από τις πιο ευρωσκεπτικιστικές περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στόχος του Σχεδίου μέσα από τις εκπαιδευτικές επισκέψεις είναι να προσεγγίσει και να ευαισθητοποιήσει τους νέους (17-22 χρονών) να αντιληφθούν την ιδιαίτερη αξία που φέρει η συμμετοχή τους στις Ευρωεκλογές του 2024 αλλά και να κατανοήσουν εις βάθος τον ρόλο και τις δημοκρατικές αξίες που διέπουν την Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Μόλις ολοκληρώθηκε η παρουσίαση, ακολούθησε το διαδραστικό διαδικτυακό παιχνίδι Kahoot, όπου οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να απαντήσουν σε ερωτήσεις οι οποίες αφορούν τις Ευρωπαϊκές εκλογές και στο τέλος οι νικητές/τριες επιβραβεύτηκαν με αναμνηστικά δώρα και έντυπο υλικό από τον ΟΕΝΕΦ.

 

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τη διευθύντρια του 1ου ΕΠΑΛ Αμυνταίου, κα Χριστίνα Φωτιάδου καθώς και όλους/ες τους/ις μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς για το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή τους στην εκπαιδευτική επίσκεψη. 

 

Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του προγράμματος επιχορηγήσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στον τομέα της επικοινωνίας.

 

Μείνετε συντονισμένες/οι!

 

Active Youths: https://shorturl.at/chjpY 

 

Europe Direct Western Macedonia: https://shorturl.at/IJP56 

 

Μπες και συ στο κανάλι ενημερώσεων του ΟΕΝΕΦ στο Viber! Μείνε συντονισμένος/η για τις δράσεις, προσκλήσεις και νέα μας. Ακολούθησε τον παρακάτω σύνδεσμο για εγγραφή:

 

https://shorturl.at/lyOR3 

 

Οι Νέοι Μπροστά!

 

#activeyouths #OENEF #EDWesternMacedonia #YEEEs24 #EuropeanElections #UseYourVote #αξιοποίησετηνψήφοσου #DemocracyInAction #EUelections2024

 

Μπορείτε να δείτε παρακάτω φωτογραφικό υλικό από την εκπαιδευτική επίσκεψη: