Ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας πολλαπλασιαστής του Δικτύου Eurodesk.



Όποια κι αν είναι η ερώτηση, ξεκίνα με το Eurodesk!

Ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας από το 2021 αποτελεί Εθνικό Πολλαπλασιαστή του Δικτύου Eurodesk και ως σκοπός είναι η παροχή ποιοτικής, έγκαιρης και ακριβής πληροφόρησης, στους τομείς που σχετίζονται με την εκπαίδευση, τον εθελοντισμό, την απασχόληση, τη συμμετοχή, τον πολιτισμό, την υγεία, την κοινωνική ένταξη και τον κόσμο.

 

Το Eurodesk Greece πρωτοσυστάθηκε στην Αθήνα το 1999 και από το 2021 έχει 14 Εθνικούς Πολλαπλασιαστές.

Οι πολλαπλασιαστές είναι το σώμα του συστήματος που διασφαλίζει ότι οι πληροφορίες κινητικότητας που συλλέγονται στο δίκτυο φθάνουν στους νέους, οι οποίοι στη συνέχεια μέσω της εργασίας των πολλαπλασιαστών λαμβάνουν πληροφορίες και συμβουλές για τη νεολαία με βάση τα προσωπικά τους προφίλ. Μπορείς να δεις όλους τους πολλαπλασιαστές και να περιηγηθείς στον χάρτη Eurodesk.

 

Το Δίκτυο της Ευρωπαϊκής Ένωσης "Eurodesk" είναι ένα ευρωπαϊκό δίκτυο με δομές πληροφόρησης σε 36 χώρες και με περισσότερους από 1.500 εθνικούς, τοπικούς και περιφερειακούς εταίρους, το οποίο παρέχει στους νέους και σε όσους εργάζονται με νέους πρόσβαση σε ευρωπαϊκή και εθνική πληροφόρηση που ενισχύει τη μαθησιακή κινητικότητά τους. Απαντά σε ερωτήματα των νέων και παρέχει καθοδήγηση για όλη την Ευρώπη, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα θεμάτων όπως σπουδές, κατάρτιση, εργασία, απασχόληση, εθελοντικές δραστηριότητες, ανταλλαγές νέων, δικαιώματα καθώς και όποιο άλλο θέμα άπτεται των ενδιαφερόντων των νέων, χρησιμοποιώντας εξειδικευμένα εργαλεία πληροφόρησης. Αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη και προσιτή πηγή παροχής δωρεάν και online πληροφόρησης σε νέους. Περισσότερες πληροφορίες μπορείς να βρεις εδώ.

 

Εάν ψάχνεις ευκαιρίες εργασίας ή πρακτικής άσκησης, εθελοντισμού ή ανταλλαγής νέων, τότε επικοινώνησε με το Eurodesk Greece. Το Eurodesk μπορεί να σε βοηθήσει να εμπλουτίσεις τη ζωή σου με καινούργιες εμπειρίες και να αναπτύξεις δεξιότητες ζωής σημαντικές για το μέλλον σου.

 

Εδώ μπορείς να βρεις όλες τις ευκαιρίες κινητικότητας συγκεντρωμένες και να ενημερώνεσαι για εκδηλώσεις και νέα του Δικτύου.

 

Το Eurodesk αποτελεί τμήμα της Εθνικής Μονάδας Συντονισμού του Προγράμματος Erasmus+ για τον τομέα της Νεολαίας που το διαχειρίζεται το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης.

 

                   10 βασικές αρχές του Eurodesk:

 • Eργάζεται με εξειδικευμένο και εκπαιδευμένο προσωπικό
 • Eίναι δωρεάν υπηρεσία
 • Λαμβάνει υπόψη τις απαιτήσεις του ατόμου
 • Παρέχει πληροφόρηση και καθοδήγηση σε όλους τους νέους/νέες
 • Παρέχει ουδέτερες πληροφορίες
 • Aναφέρεται σε άλλες υπηρεσίες πληροφόρησης
 • Παρέχει πρόσβαση σε τοπικές και περιφερειακές πληροφορίες σε όλη την Ευρώπη
 • Παρέχει πληροφορίες βασισμένες σε εμπειρίες και αληθινές ιστορίες
 • Αναφέρεται ιδιαίτερα στα προγράμματα οικονομικής στήριξης

Χρήσιμες ιστοσελίδες:

 1. https://eurodesk.eu/
 2. https://eurodesk.eu/about/
 3. https://erasmusplusyouth.gr/eurodesk/
 4. https://www.facebook.com/eurodeskGR

 



Οι τοπικοί πολλαπλασιαστές του δικτύου Eurodesk στο 2ο ΓΕΛ Φλώρινας για τη διεξαγωγή των Euroclasses

Tα στελέχη της ομάδας έργου του Ομίλου Ενεργών Νέων Δυτικής Μακεδονίας (ΟΕΝΕΦ) - Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας, επισκέφθηκαν την Τετάρτη 3 Απριλίου 2024, το 2ο ΓΕΛ Φλώρινας, με στόχο την προσέγγιση των μαθητών/τριών και ευαισθητοποίησή τους σε ότι αφορά στις επικείμενες Ευρωεκλογές του Ιουνίου του 2024 και την εις βάθος κατανόηση του ρόλου και των δημοκρατικών αξιών που διέπουν την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

 

Για περισσότερες πληροφορίες εδώ.


Οι τοπικοί πολλαπλασιαστές του δικτύου Eurodesk στο 1ο ΕΠΑΛ Αμυνταίου για τη διεξαγωγή των Euroclasses

Tα στελέχη της ομάδας έργου του Ομίλου Ενεργών Νέων Δυτικής Μακεδονίας (ΟΕΝΕΦ) - Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας, επισκέφθηκαν την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024, το 1ο ΕΠΑΛ Αμυνταίου, με στόχο την προσέγγιση των μαθητών/τριών και ευαισθητοποίησή τους σε ότι αφορά στις επικείμενες Ευρωεκλογές του Ιουνίου του 2024 και την εις βάθος κατανόηση του ρόλου και των δημοκρατικών αξιών που διέπουν την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

 

Για περισσότερες πληροφορίες εδώ.


Οι τοπικοί πολλαπλασιαστές του δικτύου Eurodesk στο 1ο ΕΠΑΛ Φλώρινας για τη διεξαγωγή των Euroclasses

Tα στελέχη της ομάδας έργου του Ομίλου Ενεργών Νέων Δυτικής Μακεδονίας (ΟΕΝΕΦ) - Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας, επισκέφθηκαν την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024, το 1ο ΕΠΑΛ Φλώρινας, με στόχο την προσέγγιση των μαθητών/τριών και ευαισθητοποίησή τους σε ότι αφορά στις επικείμενες Ευρωεκλογές του Ιουνίου του 2024 και την εις βάθος κατανόηση του ρόλου και των δημοκρατικών αξιών που διέπουν την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Για περισσότερες πληροφορίες εδώ.