Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Πρόγραμμα Ανταλλαγής Νέων Erasmus+ μεταξύ Ελλάδας και Ιρλανδίας στη Φλώρινα

O Όμιλος Ενεργών Νέων Δυτικής Μακεδονίας - Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τον Ιρλανδικό φορέα νεολαίας Limerick Youth Service, ολοκλήρωσε με επιτυχία το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Ανταλλαγής Νέων στο πλαίσιο του Erasmus+, με τίτλο: “Vacay” στην πόλη της Φλώρινας, από τις 22 έως τις 29 Μαρτίου 2024.

 

Μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, οι συμμετέχοντες/ουσες είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν και να συνεργαστούν με συνομηλίκους τους, να γνωρίσουν άτομα από μία άλλη Ευρωπαϊκή χώρα και επομένως διαφορετική κουλτούρα και πολιτισμό, να συμμετέχουν σε πληθώρα εκπαιδευτικών  δραστηριοτήτων όπως διάφορα workshops καθοδηγούμενα από επαγγελματίες youth workers. Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκαν δραστηριότητες σχετικά με την ανάπτυξη δεξιοτήτων, team-building activities καθώς και αθλητικές δραστηριότητες, όπως η τοξοβολία. Μέσω των παραπάνω δραστηριοτήτων οι συμμετέχοντες/ουσες έμαθαν πώς να λειτουργούν συλλογικά, καλλιεργώντας με τον τρόπο αυτό την ομαδικότητα και τον αμοιβαίο σεβασμό.  

 

Η συνεργασία με τον φορέα νεολαίας “Limerick Youth Service” αποτελεί μια μακροχρόνια σταθερή συνεργασία του ΟΕΝΕΦ και θα συνεχίσει να παρέχει ακόμη περισσότερες ευκαιρίες κινητικότητας, εκπαίδευσης και κατάρτισης σε νέους/ες της Φλώρινας καθώς και του Limerick της Ιρλανδίας.

 

Μείνετε συντονισμένες/οι για τις δράσεις μας! 

 

Active Youths: https://shorturl.at/chjpY  

 

Europe Direct Western Macedonia: https://shorturl.at/IJP56  

 

Μπες και συ στο κανάλι ενημερώσεων του ΟΕΝΕΦ στο Viber! Μείνε συντονισμένος/η για τις δράσεις, προσκλήσεις και νέα μας. Ακολούθησε τον παρακάτω σύνδεσμο για εγγραφή: https://shorturl.at/lyOR3 

 

Οι Νέοι Μπροστά!

Δείτε παρακάτω φωτογραφικό υλικό από την Ανταλλαγή Νέων: