Επίσκεψη του Ευρωβουλευτή Πέτρου Κόκκαλη στον Όμιλο Ενεργών Νέων Δυτικής Μακεδονίας - Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας

Ο Ευρωβουλευτής Πέτρος Κόκκαλης επισκέφθηκε τον Όμιλο Ενεργών Νέων Φλώρινας-Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας, την Πέμπτη 4 Απριλίου 2024, στο πλαίσιο της παρουσίας του στη Φλώρινα, όπου είχε την ευκαιρία να συναντήσει και να συζητήσει με νέους/ες της περιοχής.  Τον Ευρωβουλευτή συνόδευαν ο Γιώργος Ιωακειμίδης, πρώην Δήμαρχος Νίκαιας - Ρέντη, επικεφαλής αντιπολίτευσης Περιφέρειας Αττικής, μέλος του κόμματος ΚΟΣΜΟΣ, ο Λευτέρης Ιωαννίδης, πρώην Δήμαρχος Κοζάνης, υποψήφιος Ευρωβουλευτής «ΚΟΣΜΟΣ» και ο δημοσιογράφος της εφημερίδας "Χρόνος Κοζάνης", κ. Σωκράτης Μουτίδης. 

  

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Ομίλου Ενεργών Νέων Δυτικής Μακεδονίας (ΟΕΝΕΦ) στο youth center του Ομίλου, και έλαβαν μέρος οι junior ambassadors της ομάδας EPAS του 2ου ΓΕΛ Φλώρινας, με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών, κ. Ζαφειριώ Μελισίδου και κ. Αρχοντούλα Νικολάου

 

Ο κ. Πέτρος Κόκκαλης, Ευρωβουλευτής της Ομάδας The Greens/EFA και μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων, αφού ευχαρίστησε για τη φιλοξενία και υποδοχή,  τοποθετήθηκε σχετικά με τη δίκαιη μετάβαση, τις συνέπειες αυτής αλλά και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι νέοι και οι νέες της περιοχής. Τόνισε  πως η συμμετοχή της νεολαίας στη δίκαιη μετάβαση και η συμπερίληψη των πολιτών της Δυτικής Μακεδονίας στη μετάβαση αποτελεί αδήριτη ανάγκη καθώς το μέλλον τους θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τα μέτρα πολιτικής που λαμβάνονται τώρα. 

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι νέοι και νέες είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν σχετικά με το τί σημαίνει για αυτούς η Δίκαιη Μετάβαση και πως τους επηρεάζει αλλά και να θέσουν τα ερωτήματα και τους προβληματισμούς τους, προκειμένου να διεξαχθεί ένας παραγωγικός διάλογος. Επιπλέον, δόθηκε το κίνητρο ώστε να εμπλακούν ουσιαστικά στο εγχείρημα της αλλαγής του παραγωγικού μοντέλου και να έχουν πιο ενεργό ρόλο.

 

Στη συνέχεια, ο Δρ. Κωνσταντίνος Φιλιππίδης, Πρόεδρος του Ομίλου Ενεργών Νέων Δυτικής Μακεδονίας (ΟΕΝΕΦ) έκανε αναφορά στις πρωτοβουλίες του ΟΕΝΕΦ στο πλαίσιο της Δίκαιης Μετάβασης για την ενεργότερη συμμετοχή των νέων και ειδικότερα στο 1ο Συνέδριο - Forum Νεολαίας με τίτλο: «Οι Νέοι στις Περιφέρειες της Ευρώπης - Μεταλιγνιτική Εποχή και Ανάπτυξη -  Διάλογος, Καινοτομία και Δράσεις». Το συνέδριο λειτούργησε ως μια πλατφόρμα ουσιαστικού διαλόγου και συγκέντρωσε τους νέους/ες, τους θεσμικούς φορείς και τα ενδιαφερόμενα μέρη της Μετάβασης της Δυτικής Μακεδονίας, για να συμμετέχουν στο δύσκολο και απαιτητικό εγχείρημα της Μετάβασης και οι νέοι/ες να έχουν ενεργό και θεσμικά κατοχυρωμένο ρόλο κατά τη διαδικασία αυτή. Επιπροσθέτως, ο Δρ. Κωνσταντίνος Στεργίου, επικεφαλής του Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας αναφέρθηκε στην πολύ σημαντική πρωτοβουλία του Ομίλου Ενεργών Νέων Δυτικής Μακεδονίας - Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας, το Κέντρο Νεολαίας, Εκπαίδευσης και Καινοτομίας, το οποίο έχει λάβει χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο και θα αποτελέσει ένα σύγχρονο, εκπαιδευτικό και συνεργατικό κέντρο, με υπηρεσίες φιλοξενίας και δυνατότητα υποδοχής νεανικών δραστηριοτήτων διεθνούς επιπέδου και υψηλών προδιαγραφών.

 

 

Μείνετε συντονισμένες/οι!

 

Active Youths: https://shorturl.at/chjpY

 

Europe Direct Western Macedonia: https://shorturl.at/IJP56

 

Μπες και συ στο κανάλι ενημερώσεων του ΟΕΝΕΦ στο Viber! Μείνε συντονισμένος/η για τις δράσεις μας, τις προσκλήσεις μας και τα νέα μας. Ακολούθησε τον παρακάτω σύνδεσμο για εγγραφή: https://shorturl.at/lyOR3

 

Οι Νέοι Μπροστά!