Εκδήλωση του Ομίλου Ενεργών Νέων Δυτικής Μακεδονίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, στην Καστοριά για τις Ευρωεκλογές

Στις 10 Απριλίου 2024 ο Όμιλος Ενεργών Νέων Δυτικής Μακεδονίας - Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας διοργανώνει εκδήλωση για την ευαισθητοποίηση των νέων για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου 2024, στο πλαίσιο του Σχεδίου «Ενδυναμώνοντας τη Νέα Γενιά: Συμμετοχή των Νέων στις Ευρωπαϊκές Εκλογές» (YEEEs24). Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, στο Αμφιθέατρο 1, στην περιοχή Φούρκα, στην Καστοριά, στις 10 Απριλίου 2024, 12:00-13:30 και θα αφορά στην ενημέρωση των νέων ψηφοφόρων.

 

Το σχέδιο αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία να δημιουργηθεί ένα ενημερωμένο Ευρωπαϊκό εκλογικό σώμα, προκειμένου να αυξηθεί η δημοκρατική συμμετοχή στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας, μια από τις πιο ευρωσκεπτικιστικές περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στόχος του σχεδίου μέσα από τις εκπαιδευτικές επισκέψεις είναι να προσεγγίσει και να ευαισθητοποιήσει τους νέους (17-22 χρονών) να αντιληφθούν την ιδιαίτερη αξία που φέρει η συμμετοχή τους στις Ευρωεκλογές του 2024 αλλά και να κατανοήσουν εις βάθος τον ρόλο και τις δημοκρατικές αξίες που διέπουν την Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Στη δράση θα συμμετέχουν οι φοιτητές/τριες του Τμήματος Επικοινωνίας και Ψηφιακών της Σχολής Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, στην Καστοριά. 

 

Αρχικά, θα γίνει ένας σύντομος χαιρετισμός από τον Πρόεδρο του Ομίλου Ενεργών Νέων Δυτικής Μακεδονίας, Δρ. Κωνσταντίνο Φιλιππίδη και στη συνέχεια τα στελέχη της ομάδας έργου του ΟΕΝΕΦ - ED θα ενημερώσουν τους  φοιτητές/τριες μέσω μίας σύντομης παρουσίασης, σχετικά με την ιστορία και δημιουργία της ΕΕ, τα οφέλη των Ευρωπαίων πολιτών, τον ρόλο και λειτουργία των θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επιπρόσθετα, θα γίνει αναφορά στη σημαντικότητα της ψήφου των πολιτών και ιδιαίτερα των νέων, αλλά και στη διαδικτυακή πλατφόρμα mazi.eu, που συνδέει άτομα από ολόκληρη την Ευρώπη προκειμένου να συναντηθούν, να ανταλλάξουν γνώσεις και να αποκτήσουν νέες δεξιότητες, ενώ παράλληλα ενθαρρύνει και άλλους να ψηφίσουν το 2024.

 

Έπειτα από συζήτηση και διάλογο, οι φοιτητές/τριες θα έχουν την ευκαιρία μέσω ενός διαδικτυακού παιχνιδιού να αφομοιώσουν καλύτερα τα όσα συζητηθούν κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής μας επίσκεψης.

 

Η εκδήλωση υλοποιείται στο πλαίσιο του Σχεδίου “Ενδυναμώνοντας τη Νέα Γενιά: Συμμετοχή των Νέων στις Ευρωπαϊκές Εκλογές” (YEEEs24)”, μία πρωτοβουλία του Ομίλου Ενεργών Νέων Δυτικής Μακεδονίας - Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας. Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του προγράμματος επιχορηγήσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στον τομέα της επικοινωνίας.

 

***Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής στους φοιτητές/τριες που θα συμμετέχουν!

 

Μείνετε συντονισμένες/οι!

 

Active Youths: https://shorturl.at/chjpY 

 

Europe Direct Western Macedonia: https://shorturl.at/IJP56 

 

Μπες και συ στο κανάλι ενημερώσεων του ΟΕΝΕΦ στο Viber! Μείνε συντονισμένος/η για τις δράσεις, προσκλήσεις και νέα μας. Ακολούθησε τον παρακάτω σύνδεσμο για εγγραφή: https://shorturl.at/lyOR3 

 

#activeyouths #OENEF #EDWesternMacedonia #YEEEs24 #EuropeanElections2024 #UseYourVote #αξιοποίησετηνψήφοσου #DemocracyInAction #DontLetOthersChooseForYou

 

Οι Νέοι Μπροστά!