Ενεργός Πολίτης - Ευρωπαίος Πολίτης, Νοέμβριος 2019


Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019

Η πρώτη συνάντηση της ομάδας εργασίας με τη συμμετοχή μαθητών από το 1ο ΓΕΛ Φλώρινας και τη συντονίστρια του προγράμματος την κα. Χριστίνα Γκόλνα.  Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι συμμετέχοντες μαθητές και εκπαιδευτικοί του προγράμματος είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους και να παρακολουθήσουν μια εισαγωγική ενημέρωση για τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα προγράμματα και τις ευκαιρίες που παρέχονται στους νέους, καθώς και να μάθουν για το ρόλο, τις αρμοδιότητες και τη δομή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019

Η δεύτερη συνάντηση της ομάδας εργασίας με τη συμμετοχή μαθητών από το 1ο ΓΕΛ Φλώρινας και τη συντονίστρια του προγράμματος την κα. Χριστίνα Γκόλνα. Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019

1η Συνάντηση της ομάδας εργασίας Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με τη συμμετοχή μαθητών από το 2ο ΓΕΛ Φλώρινας και τις συντονίστριες του προγράμματος κα. Ζαφειριώ Μελισσίδου και κα. Δώρα Τόλη. Κατά την εκπαιδευτική αυτή συνάντηση, πραγματοποιήθηκε το 1ο εργαστήριο με focus στην "Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού" (20 Νοεμβρίου) και αντίστοιχα έγινε αναφορά στις προκλήσεις και τις ανισότητες που αντιμετωπίζουν σήμερα τα νέα παιδιά (υγεία, διατροφή, παιδεία, κλιματική αλλαγή, ηλεκτρονική κακοποίηση, ηλεκτρονικός εκφοβισμός). 


29-30 Νοεμβρίου 2019

Συμμετοχή των Ενεργών Πολιτών - Ευρωπαίων Πολιτών στο EUandU Conference θΕΕσσαλονίκη edition

 

Ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας, συμμετείχε ενεργά στις εργασίες του EUandU, ενός διήμερου διαδραστικού, ενημερωτικού - αλλά και ψυχαγωγικού - συνεδρίου, που διοργανώθηκε από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

 

Το συνέδριο έλαβε χώρα στις αποθήκες Γ & Δ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, στις 29 & 30 Νοεμβρίου 2019. 

 

Στο συνέδριο φιλοξενήθηκε πληθώρα ομιλητών, μεντόρων και εκπαιδευτών οι οποίοι μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους με τους ακροατές, πληροφόρησαν και ενέπνευσαν τον κόσμο.

 

60 μαθητές από την πόλη της Φλώρινας (του 1ου και 2ου ΓΕΛ Φλώρινας) που συμμετέχουν στην ομάδα εργασίας του "Ενεργού Πολίτη - Ευρωπαίου Πολίτη", μέσα από την ενεργή συμμετοχή και εμπλοκή τους στο συνέδριο,  είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την Απασχόληση και την Επιχειρηματικότητα στην Ε.Ε αλλά και να γνωρίσουν και να συζητήσουν με πιθανούς μελλοντικούς εργοδότες, για τις ευκαιρίες εργασίας στην Ελλάδα και την Ευρώπη.