Ενεργός Πολίτης - Ευρωπαίος Πολίτης


1ος μήνας: Αύγουστος 2019

 

Προγραμματισμός και Οργάνωση δραστηριοτήτων με σκοπό την έγκαιρη έναρξη του σχεδίου στην αρχή της νέας σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς. Στη φάση αυτή, έγινε η κατανομή των ρόλων στην ομάδα των νέων που συντονίζουν το σχέδιο.

Επίσης ορίστηκε η ομάδα στελεχών του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας η οποία θα λειτουργήσει υποστηρικτικά κατά τη διάρκεια υλοποίησης του σχεδίου. Τέλος, ο coach της 5μελούς ομάδας ανέλαβε ρόλο καθοδηγητικό, ώστε να εξασφαλιστεί η ποιοτική και αποτελεσματική υλοποίηση του σχεδίου.

2ος μήνας: Σεπτέμβριος 2019

 

Συναντήσεις με εκπαιδευτικούς και διευθυντές από τα Λύκεια της πόλης της Φλώρινας καθώς και με Φοιτητικούς Συλλόγους του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, με σκοπό τον καθορισμό των ρόλων και του τρόπου συνεργασίας μεταξύ των φορέων για την υλοποίηση του σχεδίου.

Δημοσίευση πρόσκλησης συμμετοχής στο πρόγραμμα για νέους και νέες 15-22 ετών.

3ος μήνας: Οκτώβριος 2019

 

Συγκρότηση ομάδων μαθητών και φοιτητών με οι οποίοι επιλέχθηκαν  μέσα από τη διαδικασία

ανοιχτής πρόσκλησης με online ερωτηματολόγιο και γράμμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο σχέδιο.
4ος μήνας: Νοέμβριος 2019

 

Έναρξη συναντήσεων και εργαστηρίων χειμερινής περιόδου. Εισαγωγικά για τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προγράμματα και ευκαιρίες για νέους. Κατά τη διάρκεια μηνός, Νοεμβρίου 2019, έγιναν οι πρώτες συναντήσεις με τους μαθητές και εκπαιδευτικούς-συντονιστές του προγράμματος, με σκοπό τη γνωριμία μεταξύ των συμμετεχόντων και την εισαγωγική τους ενημέρωση για τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα προγράμματα και τις ευκαιρίες που παρέχονται στους νέους.

Εργαστήριο 1ο με focus στην "Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού", 20 Νοεμβρίου.

5ος μήνας: Δεκέμβριος 2019

 

Εργαστήριο 2ο με focus στην "Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων", την 10η Δεκεμβρίου, όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με το 2ο ΓΕΛ Φλώρινας, για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.   

6ος μήνας: Ιανουάριος 2020

 

Εργαστήριο 3ο με focus στην "Ημέρα Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων", 28 Ιανουαρίου

και "Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο", 05 Φεβρουαρίου.

 

 
7ος μήνας: Φεβρουάριος 2020

 

Εργαστήριο 4ο με focus στην "Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου", 13 Φεβρουαρίου, ραδιοφωνικές εκπομπές ενημέρωσης για την Ε.Ε και επιπλέον ενημερωτικές συναντήσεις με την ομάδα των παιδιών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

8ος μήνας: Μάρτιος 2020

 

Εργαστήριο 5ο με focus στην "Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή", 15 Μαρτίου και ενημέρωση σε

συνεργασία με το Δίκτυο Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Ενημέρωση των συμμετεχόντων νέων σχετικά με την αγορά εργασίας και τις σύγχρονες εργασιακές συνθήκες. Βιογραφικό, συνέντευξη στην αγορά εργασίας και ευκαιρίες σε διεθνές επίπεδο.

9ος μήνας: Απρίλιος 2020

 

Διαδικτυακό Εργαστήριο 6ο με focus στην "Ημέρα της Ευρώπης", 09 Μαΐου και Virtual Youth Exchanges.
10ος μήνας: Μάιος 2020

 

Διαδικτυακό Εργαστήριο 7ο με focus στην "Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος", 05 Ιουνίου, για την ευαισθητοποίηση των συμμετεχόντων και τη συνειδητοποίηση για ανάληψη τοπικών πρωτοβουλιών σε συνεργασία με σχολικές μονάδες.

11ος μήνας: Ιούνιος 2020

 

Διαδικτυακό Εργαστήριο 8ο με focus στην "Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη", 14 Ιουνίου, για ενημέρωση και πληροφόρηση των συμμετεχόντων σχετικά με τη σημαντικότητα της αιμοδοσίας.

12ος μήνας: Ιούλιος 2020

 

Τελική εκδήλωση σε μικρότερο κύκλο, λόγω covid-19. Απολογισμός, αξιολόγηση του προγράμματος και κλείσιμο. Βιωσιμότητα σχεδίου και σχεδιασμός επόμενης χρονιάς. Δημιουργία απολογιστικού βίντεο από την πενταμελή ομάδα συντονισμού νέων, όπου παρατίθενται με τη μορφή συνέντευξης, οι δράσεις, οι εμπειρίες, οι γνώσεις αλλά και οφέλη που αποκόμισαν οι συμμετέχοντες μέσω του σχεδίου.