Εκπαιδευτική συνάντηση με τους "Ενεργούς Πολίτες - Ευρωπαίους Πολίτες" του 3ου ΓΕΛ Φλώρινας

Η διαχειριστική ομάδα του Ομίλου Ενεργών Νέων ΦλώριναςEurope Direct Δυτικής Μακεδονίας επισκέφθηκε το 3ο ΓΕΛ Φλώρινας, και ειδικότερα η ομάδα εργασίας του Σχεδίου “Ενεργός Πολίτης - Ευρωπαίος Πολίτης ΙΙ” συνάντησε μαθητές/τριες από την Α’, Β’ και Γ’ τάξη του 3ου ΓΕΛ Φλώρινας, σε συνεργασία με την εκπαιδευτικό του 3ου ΓΕΛ Φλώρινας, κα Άννα Μπαφίτη, την Παρασκευή, 5 Νοεμβρίου 2021.

 

Κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής συνάντησης, η Επιστημονική Συνεργάτης του Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας, Ελένη Κωνσταντίνου, ενημέρωσε τους/τις μαθητές/τριες σχετικά με τις δράσεις του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας (ΟΕΝΕΦ),  και τις ευκαιρίες που αναπτύσσονται για τη νεολαία. Επιπλέον, η κα Ελένη Κωνσταντίνου αναφέρθηκε στο ρόλο του Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας, και ενημέρωσε τους/τις συμμετέχοντες/ουσες σχετικά με το Σχέδιο “Ενεργός Πολίτης - Ευρωπαίος Πολίτης ΙΙ”, τις θεματικές του με βάση τις ανάγκες, τις φιλοδοξίες αλλά και τα ενδιαφέροντα των νέων,  και τέλος σε τι αποσκοπεί και τι προσφέρει το σχέδιο αυτό στους/στις μαθητές/τριες.

 

Το Σχέδιο “Ενεργός Πολίτης - Ευρωπαίος Πολίτης ΙΙ”, το οποίο αποτελεί Έργο Αλληλεγγύης του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας (ΟΕΝΕΦ), χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης και το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.).

 

Στη συνέχεια, ο Επιστημονικός Συνεργάτης του Κέντρου, Ευάγγελος Δημητρίου, αναφέρθηκε στις ευκαιρίες και τα προγράμματα κινητικότητας που υλοποιεί ο ΟΕΝΕΦ, στο Erasmus+ και το European Solidarity Corps, τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες που προκύπτουν για τους/τις νέους/νέες, λαμβάνοντας μέρος στις δράσεις του ΟΕΝΕΦ, αλλά και για τη συνεργασία μεταξύ των νέων από την Ελλάδα και τη Βόρεια Μακεδονία, σχετικά με τη δημιουργία διμερών γραφείων συνεργασίας και από τις δύο χώρες.

 

Επιπλέον, στη συνάντηση συμμετείχε και η εθελόντρια από την Ισπανία, Malena Bocchia, η οποία πραγματοποιεί Σχέδιο Εθελοντισμού μέσω της Ελληνικής Καταναλωτικής Οργάνωσης Φλώρινας - Ε.ΚΑΤ.Ο., στην πόλη της Φλώρινας για έξι μήνες. Η Malena αναφέρθηκε στο πώς και για ποιο λόγο επέλεξε να έρθει για εθελοντική εργασία στην Ελλάδα, πως βιώνει την εμπειρία αυτή, και παρότρυνε τους νέους/νέες να αδράξουν κάθε ευκαιρία που προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση για δυνατότητες νεανικής κινητικότητας.

 

Με το πέρας της συνάντησης, διανεμήθηκε έντυπο ενημερωτικό υλικό προς τους/τις μαθητές/τριες με εκδόσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ώστε να έχουν την ευκαιρία τα παιδιά να γνωρίσουν καλύτερα την Ευρωπαϊκή Ένωση, τους θεσμούς και τις αξίες της.

 

Σημειώνεται, ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο 3ο ΓΕΛ Φλώρινας, τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, προς αποφυγή του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

 

Παρακάτω ακολουθεί το φωτογραφικό υλικό από τη συνάντηση.