Ενεργός Πολίτης - Ευρωπαίος Πολίτης, Μάρτιος 2020

7 Μαρτίου 2020

Εκπαιδευτική συνάντηση πραγματοποίησαν στις 7 Μαρτίου 2020, οι Junior Ambassadors του 2ου ΓΕΛ Φλώρινας, στο Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας στα πλαίσια του προγράμματος "Ενεργός Πολίτης - Ευρωπαίος Πολίτης". Οι μαθητές κατά τη διάρκεια της συνάντησης, είχαν την ευκαιρία να εργαστούν ομαδικά και να συζητήσουν τις θεματικές ενότητες που είχαν αναλάβει να μελετήσουν. Επιπλέον, ανέλυσαν τα δικαιώματα του παιδιού, τον ρόλο της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία, το περιβαλλοντικό πρόβλημα, τα δικαιώματα των παιδιών με αναπηρία και την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Είναι επίσης πολύ σημαντικό να αναφέρουμε πως ενημερώθηκαν και αντίστοιχα αναζήτησαν πληροφορίες για τη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα παραπάνω ζητήματα και ως αποτέλεσμα ετοίμασαν τις παρουσιάσεις τους.

 

 

12 Μαρτίου 2020

Εκπαιδευτική συνάντηση με τους συμμετέχοντες μαθητές της ομάδας του "Ενεργού Πολίτη - Ευρωπαίου Πολίτη" με θέμα, αγορά εργασίας και σύγχρονες εργασιακές συνθήκες, βιογραφικό, συνέντευξη στην αγορά εργασίας και ευκαιρίες σε διεθνές επίπεδο.

Κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις τάσεις της ελληνικής και διεθνούς αγοράς εργασίας και τις σύγχρονες εργασιακές συνθήκες, να εξοικειωθούν με τις σύγχρονες τεχνικές αναζήτησης εργασίας, την επαγγελματική αξιοποίηση των social media, να πληροφορηθούν για τη σύνταξη βιογραφικού σημειώματος μέσω του εκπαιδευτικού εργαλείου Europass και να τους δοθούν συμβουλές σχετικά με μια μελλοντική συνέντευξη στην αγορά εργασίας, να λάβουν γνώση για την Ευρωπαϊκή Πύλη για την Επαγγελματική Κινητικότητα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής - EURES και επιπλέον να συζητήσουν σχετικά με όλους τους προβληματισμούς τους, που σχετίζονται με τις δυνατότητες και τις προοπτικές ένταξης αλλά και τις ευκαιρίες των νέων αποφοίτων στη σύγχρονη εργασιακή πραγματικότητα, σε διεθνές επίπεδο.

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε το 8ο εργαστήριο με focus στην "Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή", 15 Μαρτίου, σκιαγραφώντας τα πέντε βασικά καταναλωτικά δικαιώματα, που έχει θεσπίσει η ΕΕ: το δικαίωμα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας, το δικαίωμα προστασίας των οικονομικών συμφερόντων, το δικαίωμα επανόρθωσης, το δικαίωμα ενημέρωσης, και το δικαίωμα ακρόασης, σε συνεργασία με το Δίκτυο Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.