Ενεργός Πολίτης - Ευρωπαίος Πολίτης, Φεβρουάριος 2020

1 Φεβρουαρίου 2020

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εργασίας με τους μαθητές του 2ου ΓΕΛ Φλώρινας, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020, έγινε αναφορά στα δικαιώματα του παιδιού δίνοντας την ευκαιρία στους μαθητές να συμμετέχουν βιωματικά και με διαδραστικό τρόπο στην εκμάθηση και κατανόηση των δικαιωμάτων του παιδιού, δημιουργώντας ένα κλίμα σεβασμού και συνεργασίας. Σκοπός της διδασκαλίας ήταν να θέσει το ζήτημα των δικαιωμάτων του παιδιού .


9 Φεβρουαρίου 2020

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι μαθητές του 2ου ΓΕΛ Φλώρινας είχαν την ευκαιρία να κατασκευάσουν εννοιολογικούς χάρτες με σκοπό να οπτικοποιήσουν τις γνώσεις τους και να αποκτήσουν μία ολοκληρωμένη εικόνα των δικαιωμάτων, δίνοντας έναν τίτλο για κάθε θεματική. Ειδικότερα, μίλησαν και ενημερώθηκαν για τα δικαιώματα του Ευρωπαίου πολίτη και πιο συγκεκριμένα για τα διακαιώματα του Παιδιού.

 

Οι συναντήσεις αυτή είχες επίσης ως στόχο την ενημέρωση των μαθητών σχετικά με το τι έχει κάνει η Ε.Ε. για αυτούς σε καθημερινή βάση και πώς μέσα από τα εφόδια που τους παρέχει μπορούν πλέον να πραγματοποιήσουν οι ίδιοι αυτό που αγαπούν, με βασικές θεματικές τη βιωσιμότητα, την κινητικότητα, τις δεξιότητες και επιχειρήσεις, τα ψηφιακά μέσα, τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά και τις σχετικές καμπάνιες της Ε.Ε. και τα αποτελέσματα αυτών. Πιο συγκεκριμένα, επιδιώκουμε να προωθήσουμε τα αποτελέσματα και τα οφέλη από την ευρωπαϊκή καμπάνια «EU&ME» και επιπλέον θα ενημερώσουμε τους πολίτες και κυρίως τη νεολαία της ΠΔΜ για την νέα καμπάνια που πρόκειται να τρέξει μέσα στο 2020 «EUGOESRURAL» και τον αντίκτυπο που πρόκειται να έχει στη ζωή των κατοίκων των αγροτικών περιοχών της ΠΔΜ. 
16 Φεβρουαρίου 2020

Στην συνάντηση αυτή οι ομάδες εργασίας παρουσίασαν τα πρώτα στοιχεία που συγκέντρωσαν σχετικά με το θέμα που δουλεύουν. Παρουσιάστηκαν τα δικαιώματα, του παιδιού, τα δικαιώματα της γυναίκας, περιβάλλον και άνθρωπος! 

Μέσω των παρουσιάσεων, δίνεται η ευκαιρία στις νέες και στους νέους να αναπτύξουν σημαντικές δεξιότητες, όπως δεξιότητες επικοινωνίας, παρουσίασης, ανάπτυξη δομημένου λόγου, κριτική σκέψη, ομιλία σε κοινό, συνεργασία και ανάληψη ρίσκου. Βασικές δεξιότητες όλες, τόσο για την προσωπική όσο και για την ακαδημαϊκή και επαγγελματική τους ζωή.   

 


19 Φεβρουαρίου 2020

Συμμετοχή στην εκπομπή της Ε.Ρ.Α Φλώρινας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου (13 Φεβρουαρίου) και παρουσίαση των δράσεων του Ενεργού Πολίτη - Ευρωπαίου Πολίτη. 

Η δημοσιογράφος της Ε.Ρ.Α. Φλώρινας, Σοφία Ζουζέλη, έδωσε την ευκαιρία σε μια ομάδα εκπροσώπων του προγράμματος να μοιραστούν τις εμπειρίες τους, να περιγράψουν τις δράσεις και τον ρόλο τους και να κινητοποιήσουν και άλλα νέα παιδιά να συμμετέχουν στις σημαντικές πρωτοβουλίες που αναπτύσσει ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας.