Ενεργός Πολίτης - Ευρωπαίος Πολίτης, Δεκέμβριος 2019

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019

Συνάντηση εργασίας με το 2ο ΓΕΛ Φλώρινας, για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, με αφορμή την "Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων" την 10η Δεκεμβρίου.

 

Στο πρώτο μέρος της συνάντησης έγινε αναφορά στην Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, που υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στις 10 Δεκεμβρίου του 1948. 

 

Στο δεύτερος μέρος της συνάντησης, σε ομάδες εργασίας, οι μαθητές συζήτησαν και εξέφρασαν τις απόψεις τους για κάθε ένα από τα τριάντα άρθρα της Διακήρυξης και ακολούθησε ιδιαίτερα εποικοδομητικός διάλογος. Στο δεύτερο αυτό μέρος της συνάντησης έγινε χρήση μη τυπικών μεθόδων εκπαιδευτικών μεθόδων, δίνοντας την ευκαιρία στου μαθητές να συμμετέχουν βιωματικά και με διαδραστικό τρόπο δημιουργώντας κλίμα σεβασμού και συνεργασίας. 

 Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019

Συμμετοχή όλων των νέων του σχεδίου "Ενεργός Πολίτης - Ευρωπαίος Πολίτης, στον Χριστουγεννιάτικο στολισμό του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Δυτικής Μακεδονίας.

 

Πάνω από 60 μαθητές και μαθήτριες από το 1ο και 2ο ΓΕΛ Φλώρινας συγκεντρώθηκαν στα γραφεία του Κέντρου και ανέλαβαν τον στολισμό του δέντρου  αλλά και των υπολοίπων χώρων του Κέντρο, έζησαν και γιόρτασαν την ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων.