Εκπαιδευτική Επίσκεψη του ΑΜΠΣ Μέγα Αλέξανδρου Φλώρινας στον Όμιλο Ενεργών Νέων Φλώρινας - Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας

Την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023, αθλητές και αθλήτριες του Ομίλου ΑΜΠΣ Μέγα Αλεξάνδρου Φλώρινας επισκέφθηκαν τον Όμιλο Ενεργών Νέων Φλώρινας (ΟΕΝΕΦ) - Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας συνοδευόμενοι από τον προπονητή τους, κ. Στέφανο Ιωαννίδη.

 

Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής επίσκεψης, οι αθλητές/τριες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον επιστημονικό συνεργάτη του Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας, Άκη Δημητρίου, για το πολύ σημαντικό έργο και δράσεις του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας - Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας. Μέσα από μία σύντομη παρουσίαση, οι νέοι καθώς και ο προπονητής που τους συνόδευε, κατάφεραν να κατανοήσουν καλύτερα τον ρόλο του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας - Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας και να πληροφορηθούν για τις πρωτοβουλίες, τις δράσεις εθελοντισμού και τις ευκαιρίες κινητικότητας που προσφέρει ο ΟΕΝΕΦ, λαμβάνοντας μέρος ενεργά στην κοινωνία των πολιτών. Ακόμη, ενημερώθηκαν για το σκοπό και το έργο το οποίο λαμβάνει χώρα στο Εκπαιδευτικό Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) στον Φιλώτα, μέσα από τις πολυδιάστατες εκπαιδευτικές δράσεις, με βασικό άξονα την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών και ομάδων πολιτών σε θέματα ΑΠΕ. Παράλληλα, οι αθλητές/τριες είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για ζητήματα που αφορούν την Ευρωπαϊκή Ένωση και να αντιληφθούν την αξία της ουσιαστικότερα.

 

Στη συνέχεια, οι αθλητές/τριες είχαν την ευκαιρία να δραστηριοποιηθούν σε θέματα που άπτονται κλιματικής αλλαγής, μέσω ενός ελκυστικού επιδαπέδιου παιχνιδιού γνώσεων (φιδάκι), υπό τον συντονισμό των συνεργατών του Κέντρου. Μέσα από το παιχνίδι, οι αθλητές/τριες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν κοινότυπους τρόπους, τους οποίους μπορούν να εφαρμόζουν στην καθημερινότητα τους, έτσι ώστε να γίνουν ενεργοί/ες πολίτες και να προστατεύουν υπεύθυνα το περιβάλλον. 

 

Με το πέρας της εκπαιδευτικής επίσκεψης, τα μέλη της διαχειριστικής ομάδας του Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας, μοίρασαν αναμνηστικά δώρα σε όλους τους συμμετέχοντες/ουσες. Ευχαριστούμε θερμά όλους τους/τις αθλητές/τριες και τον προπονητή κ. Στέφανο Ιωαννίδη, για την πολύ παραγωγική αυτή συνάντηση, τη συμμετοχικότητα και τη συνεργασία τους.

 

Παρακάτω ακολουθεί το φωτογραφικό υλικό από τη συνάντηση.