Συμμετοχή του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας στην Εκδήλωση Στήριξης Νέων για αναζήτηση εργασίας του Δήμου Αμυνταίου

Δράσεις ενημέρωσης για υποψηφίους που αναζητούν εργασία, με τίτλο: «Ετοιμάσου για ένα καλύτερο μέλλον»  πραγματοποίησε ο Δήμος Αμυνταίου, στις 29 Σεπτεμβρίου και 06 Οκτωβρίου 2021.

 

Στο πρώτο στάδιο της δράσης, τον κεντρικό σχεδιασμό είχε η επιστημονική ομάδα του  Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας (ΟΕΝΕΦ)  και πραγματοποιήθηκε την  Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2021.  Κατά τη διάρκεια της δράσης,  οι συμμετέχοντες  είχαν ενεργό ρόλο σε μια διαδραστική συμβουλευτική εισήγηση  σε θέματα σύνταξης βιογραφικού σημειώματος, διαχείρισης συνέντευξης και επαγγελματικού προσανατολισμού. Κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο  Πρόεδρος του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας (ΟΕΝΕΦ), κ. Φιλιππίδης Κώστας  και ο  Δρ. Στεργίου Κωνσταντίνος, Αντιπρόεδρος του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας και Επικεφαλής του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Δυτικής Μακεδονίας.  Η εκδήλωση  έλαβε χώρα στο Πνευματικό Κέντρο Αμυνταίου και μεταδόθηκε ζωντανά από το κανάλι του youtube, του Δήμου Αμυνταίου.

 

Η πρωτοβουλία κατάφερε να συνδέσει για πρώτη φορά στην περιοχή μας εργοδότες που αναζητούν στελέχη και δεκάδες υποψηφίους που επιθυμούν να κάνουν το πρώτο ή το επόμενο βήμα στην καριέρα τους. Δράσεις καριέρας και επαγγελματικού προσανατολισμού αποτελούν σημαντικό εργαλείο για την διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού και την προσαρμογή των τοπικών επιχειρήσεων στα σύγχρονα δεδομένα για την αποτελεσματική ορθολογική ανάπτυξη τους. Επίσης, η αναζήτηση του κατάλληλου και ανταγωνιστικού εργασιακού περιβάλλοντος είναι ανάγκη για την παραμονή και την εξέλιξη του πλούσιου σε προσόντα και ικανότητες δυναμικού, που διαθέτει η Δυτική Μακεδονία.

 

Πολύ σημαντική υπήρξε η συμβολή των 2 Ισπανίδων εθελοντριών, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι οποίες μέσα από τη συμμετοχή τους στο Σχέδιο Εθελοντισμού της Ελληνικής Καταναλωτικής Οργάνωσης Φλώρινας, κατέθεσαν τις εμπειρίες τους αλλά και τα οφέλη που έχουν αποκομίσει μέχρι τώρα από το Σχέδιο και μέσα από τη συμμετοχή τους στο Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης. Παράλληλα, μίλησαν στους συμμετέχοντες για τον ρόλο και τη σημασία του Europass και πως μπορούν οι νέες/νέοι να το χρησιμοποιήσουν στην αναζήτηση εργασίας. Κατά αυτόν τον τρόπο, δόθηκε η ευκαιρία στα παιδιά να αλληλεπιδράσουν με τις Ισπανίδες εθελόντριες της Ε.ΚΑΤ.Ο.

 

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με επιτυχία δίνοντας το έναυσμα για συνέχιση των δράσεων.

 

Οι Νέοι Μπροστά!