Τελική Εκδήλωση του Σχεδίου Αλληλεγγύης με τίτλο “Alternative Sports for Youth: Αθλητικός τουρισμός για τη Νεολαία” του ΟΕΝΕΦ και του ΑΟΦ

Το Σάββατο 10/02/2024 πραγματοποιήθηκε η τελική εκδήλωση Σχεδίου Αλληλεγγύης με τίτλο “Alternative Sports for Youth: Αθλητικός τουρισμός για τη Νεολαία”  και η κοπή πίτας του Αθλητικού Ομίλου Φλώρινας (ΑΟΦ), με τιμητικές βραβεύσεις σε φορείς, χορηγούς και αθλητές/τριες. Την εκδήλωση προλόγισε ο προπονητής του Συλλόγου και ομοσπονδιακός προπονητής χιονοδρομίας Χρήστος Τίτας, ο οποίος ευχαρίστησε τον Όμιλο Ενεργών Νέων Δυτικής Μακεδονίας (ΟΕΝΕΦ) για την επιτυχημένη ολοκλήρωση του κοινού Σχεδίου Αλληλεγγύης “Alternative Sports for Youth: Αθλητικός τουρισμός για τη Νεολαία”, που υλοποίησαν με τον ΟΕΝΕΦ, με την παράλληλη στήριξη του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ). Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του Σχεδίου μέσα από ένα απολογιστικό βίντεο που περιείχε εικόνες, βίντεο και φωτογραφίες από τις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν, στις οποίες συμμετείχαν νέοι/ες και παιδιά της περιοχής και είχαν την ευκαιρία να αποκομίσουν σημαντικά οφέλη. 

 

Πιο συγκεκριμένα, το Σχέδιο είχε ως στόχο να προωθηθούν λύσεις και διέξοδοι στους/τις νέους/ες και να δημιουργηθούν ευκαιρίες συμμετοχής ώστε να ξεφύγουν από τον ανθυγιεινό τρόπο ζωής και να μυηθούν στις εναλλακτικές δραστηριότητες αναψυχής στη φύση. Παράλληλα, έδωσε τη δυνατότητα ενεργοποίησης των νέων της Φλώρινας, που δεν έχουν πρόσβαση σε τέτοιου είδους δραστηριότητες και ευκαιρίες, λόγω κοινωνικών, οικονομικών και γεωγραφικών περιορισμών. Υπό το πρίσμα αυτό, δημιουργήθηκαν προϋποθέσεις ανάπτυξης οικοτουριστικών δράσεων όπως είναι η χιονοδρομία, ορειβασία και ποδηλασία στη φύση για νέους/εες, που επιθυμούν να “αποδράσουν” από την καθημερινότητα και να γνωρίσουν τη φύση - ευκαιρία που μέχρι στιγμής δεν είχαν.

 

Ο Πρόεδρος του Ομίλου Ενεργών Νέων Δυτικής Μακεδονίας, κ. Κώστας Φιλιππίδης, στον χαιρετισμό του συνεχάρει όλους τους συντελεστές, τους εθελοντές του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας, τον Αθλητικό Όμιλο Φλώρινας (ΑΟΦ) και όλους όσους/όσες έχουν συνδράμει όλο αυτό το χρονικό διάστημα στην υλοποίηση του προγράμματος. Επίσης, δήλωσε την ικανοποίηση του για την αξιοποίηση του αθλητικού εξοπλισμού που παραχωρήθηκε στον Αθλητικό Όμιλο Φλώρινα κατά τη διάρκεια του προγράμματος. Η διασυλλογική αυτή συνεργασία αποτελεί παράδειγμα για την αξιοποίηση πολλών ευρωπαϊκών δράσεων.Τέλος, ο κ. Φιλιππίδης ενημέρωσε τους συμμετέχοντες/ουσες για τα προγράμματα νεανικής κινητικότητας και τις ευκαιρίες που προσφέρει ο ΟΕΝΕΦ αλλά και το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης και που μπορούν να αξιοποιήσουν οι νέοι/ες της περιοχής. 

 

Ο Αθλητικός Όμιλος Φλώρινας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους αθλητικούς συλλόγους που προάγουν την ευγενή άμιλλα, τον αθλητισμό και τον τόπο μας. 

 

Το έργο με τίτλο “Alternative Sports for Youth: Αθλητικός τουρισμός για τη Νεολαία” υποστηρίχθηκε ως Σχέδιο Αλληλεγγύης, από το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης και χρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης.

 

Μείνετε συντονισμένες/οι!

 

Active Youths: https://shorturl.at/chjpY

 

Europe Direct Western Macedonia: https://shorturl.at/IJP56 

 

Μπες και συ στο κανάλι ενημερώσεων του ΟΕΝΕΦ στο Viber! Μείνε συντονισμένος/η για τις δράσεις, προσκλήσεις και νέα μας. Ακολούθησε τον παρακάτω σύνδεσμο για εγγραφή: 

 

https://shorturl.at/lyOR3 

 

#oenef #activeyouths #EDWesternMacedonia #AlternativeSportsForYouth #Solidarityproject #ESC

 

Οι Νέοι Μπροστά!