Ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας συμμετείχε σε event τοξοβολίας

Στο πλαίσιο του Σχεδίου Εθελοντισμού, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης “EU Values VS European Citizens 2.0”, μεταξύ Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας, o Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας διοργάνωσε διμερή εκδήλωση νεολαίας σε συνεργασία με τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό “SFERA International”, και επισκέφθηκαν την Λεπτοκαρυά Φλώρινας, όπου είχε φιλοξενηθεί το απόλυτα επιτυχημένο Arktos - 3D Archery Competition, το Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021

 

Περισσότεροι από 20 νέοι και νέες από την Ελλάδα και τη Βόρεια Μακεδονία, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την παραδοσιακή τοξοβολία ανοικτού χώρου, να αποκτήσουν πλήρη έλεγχο της σωματικής τους κίνησης, αντοχής και πνευματικής σταθερότητας. Οι συμμετέχοντες/ουσες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ένα από τα πιο αρχαία αθλήματα στον κόσμο, σε ένα πανέμορφο φυσικό τοπίο και να αναπτύξουν τις αθλητικές τους δεξιότητες. Στην εν λόγω διαδραστική δραστηριότητα, έλαβαν μέρος οι εθελόντριες από την Ισπανία, μέσω της συμμετοχής σε Σχέδιο Εθελοντισμού στη Φλώρινα, με φορέα υποδοχής την Ελληνική Καταναλωτική Οργάνωση Φλώρινας. Μέσω αυτής της δράσης, οι Ισπανίδες εθελόντριες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν νέους και νέες από την Ελλάδα και τη Βόρεια Μακεδονία, να αλληλεπιδράσουν μεταξύ τους, να κοινωνικοποιηθούν, να δραστηριοποιηθούν δημιουργικά, να μοιραστούν για ακόμη μια φορά τις εμπειρίες τους στο πλαίσιο του Σχεδίου Εθελοντισμού του ΕΣΑ, αλλά και να έρθουν σε επαφή με το άθλημα της τοξοβολίας. 

 

Ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας θέλει να ευχαριστήσει θερμά τους youth workers, εκπαιδευτές και τοξότες, που εκπαίδευσαν τους/τις εθελοντές/ντριες νέες και νέους, και συγκεκριμένα τον Λάζαρο Παπουτζή, προπονητή τοξοβολίας Β' κατηγορίας της Γ.Γ.Α & πτυχιούχο Φυσικής Αγωγής και τον κ. Σπύρο Μπάκα, ιστορικό, εκπαιδευτή & δόκιμο κριτή τοξοβολίας.

 

Οι Νέοι Μπροστά! 

 

Παρακάτω ακολουθεί το βίντεο και το φωτογραφικό υλικό από το event