Το Σχέδιο Αλληλεγγύης "Arktos - Archery in Ecotourism" του ΟΕΝΕΦ επαναλειτουργεί το κοινοτικό κατάστημα Λεπτοκαρυών!

Την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022, οι ενεργοί νέοι και νέες και εθελοντές/τριες, του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας - ΟΕΝΕΦ, συναντήθηκαν  στο Youth Center του Ομίλου και μετακινήθηκαν στην κοινότητα Λεπτοκαρυών, όπου προέβησαν σε δράση περιήγησης στη φύση καθώς και αποκατάσταση και καλλωπισμό του χώρου του Κοινοτικού Καταστήματος Λεπτοκαρυάς. Στον εν λόγω χώρο θα λαμβάνουν χώρα τα εργαστήρια τοξοβολίας του Σχεδίου “Arktos - Archery in Ecotourism”.

 

Σημαντική συμβολή για την αποκατάσταση του κοινοτικού καταστήματος Λεπτοκαρυών έδωσε ο Δήμος Φλώρινας, όπου το προηγούμενο διάστημα συνεργείο του προχώρησε στις επιδιορθώσεις βλαβών και έδωσε τη δυνατότητα στους εθελοντές/τριες μας να δώσουν πνοή στον χώρο, ώστε να καταστεί ένας χώρος που μπορεί να φιλοξενήσει οικοτουριστικές δράσεις νέων. Συνεπώς, οφείλουμε τις ευχαριστίες μας στον Δήμαρχο Φλώρινας κ. Β. Γιαννάκη και στον Πρόεδρο της Κοινότητας Λεπτοκαρυών κ. Θ. Ασπρίδη.  

 

Το Σχέδιο Αλληλεγγύης, μετά από την τελική προετοιμασία του χώρου του, θα αναπτύξει τις δράσεις του και έχει ως στόχο την ολόπλευρη ανάπτυξη του ανθρώπου, κινητικά και πνευματικά. Αποτελεί ιδανικό μέσο αναψυχής σε ομάδες νέων ατόμων, που επιθυμούν να καλλιεργήσουν δεξιότητες χαμηλής έντασης, αλλά και να απασχοληθούν αναγνωρίζοντας το φυσικό περιβάλλον γύρω τους. 

 

Επιδιώκουμε μέσα από μία σειρά αντίστοιχων εργαστηρίων και συναντήσεων που θα υλοποιηθούν στο επόμενο χρονικό διάστημα, οι νέες και νέοι των απομακρυσμένων κοινοτήτων της Φλώρινας να ανακαλύψουν τη διάσταση που μπορεί να έχει η αθλητική αναψυχή μέσω της τοξοβολίας πεδίου και της 3D τοξοβολίας, να γνωρίσουν και να εξοικειωθούν με τη φύση αλλά και να δραστηριοποιηθούν με ανάληψη καινοτόμων πρωτοβουλιών, ώστε να έρθουν σε επαφή με τα οφέλη του εναλλακτικού τουρισμού και του οικοτουρισμού. Βασική επιδίωξη, τα παιδιά και οι νέοι που συμμετέχουν στο Σχέδιο Αλληλεγγύης να καταφέρουν να αποκομίσουν βασικές γνώσεις για την τοξοβολία και τους κανόνες ασφαλείας και επίσης, να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον χρόνο τους, μέσα από εναλλακτικές δραστηριότητες στη φύση.

 

Συντονιστές του Σχεδίου είναι οι εθελοντές youth workers του ΟΕΝΕΦ, Λαζ. Παπουτζής, Προπονητής τοξοβολίας Β’ Κατηγορίας ΓΓΑ, παιδαγωγός και πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής και ο Σπ. Μπάκας, Εκπαιδευτής και Κριτής Τοξοβολίας.

 

Το Σχέδιο «Arktos - Archery in Ecotourism» είναι ένα Έργο Αλληλεγγύης με φορέα υλοποίησης τον Όμιλο Ενεργών Νέων Φλώρινας, που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης και έχει ως φορέα υποστήριξης το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ).

 

Κάντε εδώ την αίτηση σας για συμμετοχή στο Σχέδιο Αλληλεγγύης:

https://forms.gle/rsPKrgC4ox47rc9X6 

 

Οι Νέοι Μπροστά!