Ο ΟΕΝΕΦ στο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο "CYED- Cooperation for Youth Exchanges Development", στην Ρουμανία!

Ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας συμμετείχε στο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο με τίτλο ''CYED - Cooperation for Youth Exchanges Development" του προγράμματος Erasmus+, που πραγματοποιήθηκε στην Ρουμανία , από τις 11 μέχρι και τις 16 Νοεμβρίου 2019.

 

Αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που προσφέρει το πρόγραμμα Erasmus +, το ''CYED - Cooperation for Youth Exchanges Development" αποτελεί ένα σεμινάριο για 50 νέους εργαζόμενους στον τομέα της νεολαίας/youth workers (από την Ρουμανία, την Ισπανία, την Εσθονία, τη Γαλλία, την Ελλάδα και την Τσεχική Δημοκρατία) για την εφαρμογή μιας διεθνούς και διαπολιτισμικής ανταλλαγής νέων, που θα διεξαχθεί σε 2 φάσεις - δραστηριότητες. Η πρώτη φάση - δραστηριότητα του σχεδίου πραγματοποιήθηκε στην Ρουμανία και η δεύτερη θα πραγματοποιηθεί στη Γαλλία τον Ιανουάριο του 2020.

 

Ειδικότερα, όσον αφορά το πρώτο μέρος του σεμιναρίου που υλοποιήθηκε στην Ρουμανία, είχε ως κύριο στόχο την κατανόηση του προγράμματος Erasmus+, συμπεριλαμβανομένων των ευκαιριών που αυτό προσφέρει καθώς και τη συνεργασία για τη δημιουργία διεθνών προγραμμάτων κινητικότητας. Η επταμελής ομάδα ενεργών νέων που συμμετείχαν και εκπροσώπησαν τον ΟΕΝΕΦ,  βίωσαν μια μοναδική εμπειρία διαπολιτισμικής συνεργασίας και κινητικότητας και είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν και να ανταλλάξουν καλές πρακτικές, να δημιουργήσουν εταιρικές σχέσεις για την ανάπτυξη και δημιουργία προγραμμάτων κινητικότητας, να δημιουργήσουν μικρότερα προγράμματα-σχέδια σύμφωνα με τις Εθνικές προτεραιότητες της εκάστοτε χώρας αλλά και να εργαστούν και συζητήσουν πάνω στα πιο ευρεία θέματα που απασχολούν την Ευρώπη σχετικά με τους νέους. Στο δεύτερο στάδιο του σχεδίου που θα πραγματοποιηθεί στη Γαλλία, θα δοθεί έμφαση στην υλοποίηση και υποστήριξη των διεθνών προγραμμάτων κινητικότητας  πάνω στα οποία δούλεψαν οι συμμετέχοντες στην πρώτη φάση του σεμιναρίου.

Ακολουθεί το σχετικό φωτογραφικό υλικό από τη συμμετοχή των Ενεργών Νέων στο εκπαιδευτικό σεμινάριο "CYED".