Ο Δρ. Κωνσταντίνος Φιλιππίδης εκπροσώπησε το Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας στη Περιφερειακή συνάντηση του δικτύου Europe Direct

Ο Πρόεδρος των Ενεργών Νέων - Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας, Δρ. Κωνσταντίνος Φιλιππίδης και η συντονίστρια του Enterprise Europe Network - ΑΝΚΟ ΑΕ, κα Λιάνα Παπατέρπου, συμμετείχαν στην περιφερειακή συνάντηση του Δικτύου Europe Direct που πραγματοποιήθηκε στις 30-31 Ιανουαρίου στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας. Η Περιφερειακή Συνάντηση διοργανώθηκε από τη Γενική Διεύθυνση Επικοινωνίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και είχε ως θεματική “Getting ready for the last mile towards the European elections”. Στη συνάντηση συμμετείχαν κέντρα από τη Βουλγαρία, την Ελλάδα, την Κροατία, την Κύπρο, τη Μάλτα, την Ιταλία, τη Σλοβενία και τη Ρουμανία.

 

Οι εργασίες της συνάντησης των Κέντρων στόχευαν στην πληροφόρηση, δικτύωση και καλύτερο συντονισμό του πανευρωπαϊκού Δικτύου Europe Direct. Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκε ο ρόλος και οι προτεραιότητες που έχουν τα Europe Direct σε όλη την Ευρώπη, με σκοπό την ενίσχυση της ευρωπαϊκής ταυτότητας των πολιτών και την αποτελεσματικότερη πληροφόρηση του κοινού. Το κύριο θέμα της συζήτησης αφορούσε τις Ευρωπαϊκές εκλογές, την ενίσχυση της συμμετοχής των νέων στις ευρωπαϊκές εκλογές αλλά και τις προκλήσεις όπως η παραπληροφόρηση και η ενδυνάμωση των πολιτών για τη συμμετοχή στις ευρωπαϊκές πολιτικές. 

 

Η συμμετοχή δύο Ευρωπαϊκών Δικτύων από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας του Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας και του Enterprise Europe Network, καταδεικνύει μια επιτυχημένη διατομεακή συνεργασία και την εξωστρέφεια που πρέπει να επιδείξει η Περιφέρεια μας. Στο περιθώριο των εργασιών ο Κώστας Φιλιππίδης και η Λιάνα Παπατέρπου είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις σημαντικές προσπάθειες των φορέων Ενεργοί Νέοι Δυτικής Μακεδονίας και ΑΝΚΟ Δυτικής Μακεδονίας, να αναδείξουν και να αξιοποιήσουν τα σημαντικά έργα και τις συνέργειες σε Ευρωπαϊκό επίπεδο αλλά και να διευρύνουν ακόμη περισσότερο το πλαίσιο αξιοποίησης Ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

 

Μείνετε συντονισμένες/οι!

 

Active Youths: https://shorturl.at/chjpY

Europe Direct Western Macedonia: https://shorturl.at/IJP56

 

Μπες και συ στο κανάλι ενημερώσεων του ΟΕΝΕΦ στο Viber! Μείνε συντονισμένος/η για τις δράσεις μας, τις προσκλήσεις μας και τα νέα μας. Ακολούθησε τον παρακάτω σύνδεσμο για εγγραφή: 

https://shorturl.at/lyOR3

 

Οι Νέοι Μπροστά!