Πρόσκληση για συμμετοχή σε Εκπαιδευτικό Σεμινάριο στην Ιρλανδία

Το πρόγραμμα "Employment in Disability best practice across Europe" δημιουργήθηκε για να φέρει κοντά άτομα από 5 ευρωπαϊκές χώρες (Ιρλανδία, Ιταλία, Εσθονία, Λιθουανία και Ελλάδα) που εργάζονται με νέους με αναπηρίες και συμβάλλουν στην ενεργοποίησή τους στο εργασιακό περιβάλλον, προκειμένου: 

 • να ανταλλάξουν καλές πρακτικές
 • να δημιουργήσουν ένα δίκτυο μάθησης 
 • να συμμετέχουν σε μια σειρά δραστηριοτήτων επαγγελματικής ανάπτυξης και
 • να αναπτύξουν μελλοντικές συνεργασίες .

Αξίζει να σημειωθεί πως, το ποσοστό απασχόλησης των ατόμων με ειδικές ανάγκες σε όλη την Ευρώπη είναι 50.6 % (2017), παρόλο που τα τελευταία χρόνια έχει αποδεχθεί πως τα οφέλη της ένταξής τους σε ένα εργασιακό περιβάλλον είναι πολλαπλά. Γι ΄αυτό το λόγο, στο συγκεκριμένο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο, οι συμμετέχοντες μέσα από δραστηριότητες τυπικής και μη τυπικής μάθησης θα έχουν ευκαιρίες ανάπτυξης σε εκπαιδευτικό και επαγγελματικό επίπεδο που θα συνεισφέρουν σε υψηλής ποιότητας ατομική πρακτική όσο και στην εξέλιξη των οργανισμών νεολαίας τους.  

 

Το πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει, μεταξύ άλλων, διαδραστικά εργαστήρια για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και Απασχόληση, τη Συμπερίληψη στο Εργασιακό Περιβάλλον, Εργαλεία Αξιολόγησης και Καλές Πρακτικές

 

 Ο Όμιλος Ενεργών Νέων έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή 4 ενήλικων εθελοντών/εθελοντριών για την εκπροσώπηση στο σεμινάριο, το οποίο θα λάβει χώρα στο Thurles του Tipperary, στην Ιρλανδία από τις 4 Σεπτεμβρίου έως και τις 9 Σεπτεμβρίου 2022

 

Απαραίτητα προσόντα για την επιλογή συμμετεχόντων/ουσών αποτελούν τα εξής:

 1. Να γνωρίζετε πολύ καλά αγγλικά (αυτή θα είναι η γλώσσα επικοινωνίας που χρησιμοποιείται καθ' όλη τη διάρκεια του training seminar)
 2. Να είστε άνω των 18 ετών 
 3. Να είστε ενεργοί πολίτες
 4. Να έχετε ισχυρό κίνητρο και ενδιαφέρον να συμμετέχετε στο συγκεκριμένο σεμινάριο
 5. Να είστε ανοιχτοί για εργασία σε διαπολιτισμικό περιβάλλον και να σέβεστε άλλους πολιτισμούς
 6. Να συμμετέχετε ενεργά σε όλη τη διάρκεια και τις διαδικασίες των δραστηριοτήτων
 7. Να είστε κάτοχοι της Κάρτας Μέλους του ΟΕΝΕΦ για το 2022 (η διαδικασία εγγραφής μέλους περιγράφεται εδώ

 

Το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Νέων "Employment in Disability best practice across Europe" εντάσσεται στο πλαίσιο της Βασικής Δράσης 1 και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+ (έως 360€) και καλύπτει το 100% της διαμονής, διατροφής και εκπαίδευσης των συμμετεχόντων/ουσών. Η συμμετοχή ανέρχεται στα 50€ και οι συμμετέχοντες/ουσες θα επιβαρυνθούν με τυχόν έξοδα, εφόσον το κόστος μετακίνησης ξεπεράσει τα 360€.

 

Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές έως και την Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022 στις 15:00, κάνοντας αίτηση στη φόρμα παρακάτω: 

https://forms.gle/odqMHKvhdqRRvYnU9

 

Περισσότερες πληροφορίες για την απόκτηση της κάρτας καθημερινές 10.00-15.00 στο 2385101446 ή στο info@oenef.eu.

 

Οι Νέοι Μπροστά!