Η Ε.ΚΑΤ.Ο. Φλώρινας σε συνεργασία με τον Όμιλο Ενεργών Νέων Φλώρινας - ED Δυτικής Μακεδονίας συνδιοργάνωσαν τη 17η "Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) “Πάνος Μυλωνάς” σε συνεργασία με την Ελληνική Καταναλωτική Οργάνωση Ε.ΚΑΤ.Ο Φλώρινας και εθελοντές και μέλη του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας (ΟΕΝΕΦ) - Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας υλοποίησαν το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023, τη 17η «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα», με κεντρικό μήνυμα «το αλκοόλ και η οδήγηση δεν πάνε μαζί». Καίριας σημασίας για τη δράση ήταν η πολύτιμη βοήθεια της Τροχαίας Φλώρινας.    

 

Η δράση πραγματοποιείται πανελλαδικά κάθε χρόνο τα τελευταία 17 χρόνια, ταυτόχρονα με την μεγάλη πανευρωπαϊκή διοργάνωση, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού και των οδηγών για τους κινδύνους της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ, αλλά και για την προστασία της ζωής όλων και κυρίως των νέων ανθρώπων στους δρόμους της χώρας. Αξίζει να σημειωθεί πως τα τροχαία ατυχήματα αποτελούν πλέον την κύρια αιτία θανάτου για παιδιά και νέους ηλικίας 5 έως 29 ετών σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO).

 

Η ομάδα των 30 εθελοντών/ντριων (μαθητές/τριες του 1ου και του 2ου ΓΕΛ Φλώρινας) με τις συνοδούς εκπαιδευτικούς του EPAS, κ. Ζαφειριώ Μελισίδου και κ. Αρχοντούλα Νικολάου, οι συνεργάτες, τα μέλη και εθελοντές μας, υποδέχτηκαν στο cafe-bar “The Factory” στο κέντρο της Φλώρινας, ενημερώνοντας τους πολίτες, πόσο επικίνδυνο είναι να καταναλώνουν αλκοόλ και στη συνέχεια να οδηγούν. Σε αυτό το πλαίσιο, οι εθελοντές/τριες, παρότρυναν τους πολίτες που διασκέδαζαν να διενεργήσουν ένα “φιλικό” αλκοτέστ.

 

Πιο συγκεκριμένα, από τα άτομα που βρίσκονταν κατά τη διάρκεια της δράσης στο χώρο, συμφώνησαν να υποβληθούν στο “φιλικό” αλκοτέστ 58 άτομα (31 άνδρες - 27 γυναίκες). Από τους 31 άνδρες, οι 7 βρέθηκαν πάνω από το όριο (άνω του 0.25 στην κλίμακα μονάδων μέτρησης του αλκοτέστ), ενώ παράλληλα από τις 27 γυναίκες, πάνω από το προβλεπόμενο όριο βρέθηκαν οι 3. Το ηλιακό εύρος των συμμετεχόντων ήταν 18 έως 62 ετών για τους άνδρες και 19 έως 54 ετών για τις γυναίκες.

 

Η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου αποτύπωσε το αυξημένο ενδιαφέρον για τη μεγάλη ανάγκη που υφίσταται για να διαδοθεί το βασικό μήνυμα της βραδιάς  «όλοι διασκεδάζουν, ένας δεν πίνει: ο οδηγός της παρέας!» γιατί “αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί”, ώστε να σωθούν ζωές, καθώς τα θανατηφόρα τροχαία είναι η βασική αιτία θανάτου των νέων και είναι μια μάστιγα που πρέπει να σταματήσει. Όλοι/ες οι συμμετέχοντες/ουσες, πέραν της ενημέρωσης που είχαν, έλαβαν σχετικό ενημερωτικό υλικό καθώς και αναμνηστικά δώρα.

 

Ευχαριστούμε θερμά την Αστυνομική Διεύθυνση Φλώρινας, τη Διεύθυνση Τροχαίας και συγκεκριμένα τον κ. Βασίλη Μπαζόπουλο, αστυνομικό που διενήργησε τα φιλικά αλκοτέστ αλλά και για την πολύτιμη βοήθεια και συμβολή του καθ' όλη τη διάρκεια της δράσης.

 

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα αποτελέσματα της φετινής δράσης μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

 

Μείνετε συντονισμένοι/ες στις δράσεις μας!

 

Active Youths: https://shorturl.at/chjpY

Europe Direct Western Macedonia: https://shorturl.at/IJP56

 

Μπες και συ στο κανάλι ενημερώσεων του ΟΕΝΕΦ στο Viber! Μείνε συντονισμένος/η για τις δράσεις μας, τις προσκλήσεις μας και τα νέα μας. Ακολούθησε τον παρακάτω σύνδεσμο για εγγραφή:

https://shorturl.at/lyOR3

 

#activeyouths #ekato #oenef #EDWesternMacedonia #EDIC #IOAS #ENWA2023 #ΕΝΧΑ2023

 

 

Οι Νέοι Μπροστά!