Ενεργός Πολίτης - Ευρωπαίος Πολίτης, Μάϊος 2020

20 Μαΐου 2020

Με αφορμή την "Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος" - 5 Ιουνίου, και λόγω των περιορισμών και μέτρων ασφαλείας που εφαρμόζονται για τη διασφάλιση της υγείας του πληθυσμού από την πανδημία covid-19, υλοποιήθηκε το 7ο εργαστήριο, που είχε την μορφή ηλεκτρονικής καμπάνιας για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των Ενεργών Νέων με focus στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και δη και σε θέματα περιβάλλοντος και κλιματικής αλλαγής, την Τετάρτη, 20 Μαΐου 2020.

 

Τη φετινή χρονιά το θέμα-σύνθημα της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος υπήρξε: «Η Ώρα της Φύσης» και εστίαζε στη βιοποικιλότητα. Κατά τη διάρκεια λοιπόν αυτής της On line Καμπάνιας, οι συμμετέχοντες μαθητές και φοιτητές ενημερώθηκαν, ευαισθητοποιήθηκαν και "εκπαιδεύτηκαν"  για τα προβλήματα του περιβάλλοντος γενικότερα και για την ανάσχεση της απώλειας της βιοποικιλότητας, με άμεση προτεραιότητα την προώθηση θετικών αλλαγών στην πορεία προς τη βιώσιμη ανάπτυξη. Ειδικότερα μίλησαν και έθεσαν τους προβληματισμούς τους για το περιβάλλον και  την αειφόρο ανάπτυξη, τον πράσινο τουρισμό κα.

Παρακάτω παρατίθενται οι διαφάνειες που δημιούργησαν και πάνω στις οποίες δούλεψαν οι Ενεργοί Νέοι, σκιαγραφώντας τις δραματικές αλλαγές της κλιματικής αλλαγής αλλά και την επιτακτική ανάγκη για αλλαγή συμπεριφορών και ανάληψη δράσεων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του όλου προβλήματος και προκειμένου να τερματιστεί η συνεχιζόμενη περιβαλλοντική υποβάθμιση.