Ενεργός Πολίτης - Ευρωπαίος Πολίτης 2, Σεπτέμβριος - Οκτώβριος 2021

Σεπτέμβριος 2021

 

 Ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας υποδέχτηκε τον Ευρωβουλευτή, κ. Κώστα Αρβανίτη, στην έδρα του Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας. Οι νέοι και νέες του Σχεδίου "Ενεργός Πολίτης - Ευρωπαίος Πολίτης 2" είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον Ευρωβουλευτή για θέματα Ευρωπαϊκών εξελίξεων τόσο στη Δυτική Μακεδονία όσο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2021

 

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας (European Mobility Week), η οποία διοργανώνεται κάθε χρόνο από το 2002 με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο σχετικά με την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση τη διαμόρφωση και ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης των πολιτών.

Κάθε χρόνο, το θέμα της εβδομάδας είναι διαφορετικό, σχετικό όμως πάντα με τη βιώσιμη αστική κινητικότητα. Το θέμα που επιλέχθηκε για το έτος του 2021, ήταν «Μετακινούμαστε με μέσα φιλικά στο περιβάλλον. Μένουμε υγιείς».

Η ποδηλατική βόλτα που πραγματοποίησαμε με τις νέες/νέους, αποδείχθηκε ιδιαίτερα σημαντική, καθώς ενίσχυσε την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, βοηθώντας ολοένα και περισσότερους πολίτες να γνωρίσουν τις δράσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και κατ’ επέκταση να συγκεντρωθούν ώστε να προκαλέσουν μια αλλαγή στη συμπεριφορά των πολιτών και να σημειωθεί πρόοδος προς την κατεύθυνση μιας πιο βιώσιμης στρατηγικής μετακινήσεων.


Οκτώβριος 2021

 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης της 15ης "Ευρωπαϊκής Νύχτας χωρίς Ατυχήματα" διοργανώσαμε ενημερωτική εξόρμηση με κεντρικό μήνυμα «Tο αλκοόλ και η οδήγηση δεν πάνε μαζί», το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021.

Αυτή τη χρονιά, οι εθελοντές και συνεργάτες μας βρίσκονταν σε νυχτερινό κατάστημα διασκέδασης στο κέντρο της πόλης, ενημερώνοντας και "υπενθυμίζοντας" στους συμμετέχοντες, πόσο επικίνδυνο είναι να καταναλώσουν αλκοόλ και στη συνέχεια να πιάσουν το τιμόνι. 

Πιο συγκεκριμένα, υπήρξε μεγάλη η συμμετοχή του κόσμου και αυξημένο το ενδιαφέρον του, καθώς κατά τη διάρκεια της βραδιάς οι εθελοντές μας ενημέρωσαν και έκαναν φιλικό αλκοτέστ σε πάνω από 50 πολίτες. Βασικό μήνυμα της βραδιάς "αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί", ένα μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε όσο πιο μακριά γίνεται, ώστε, να σωθούν ζωές, αφού τα θανατηφόρα τροχαία είναι μια μάστιγα που πρέπει να σταματήσει.

Αξίζει να αναφερθεί πως όλοι οι συμμετέχοντες, πέραν της ενημέρωσης που είχαν, έλαβαν και σχετικό ενημερωτικό υλικό καθώς και αναμνηστικά δώρα.

 

Επίσης, αυτούς τους μήνες, η ομάδα του Σχεδίου συμμετείχε σε δράσεις ενημέρωσης για υποψηφίους που αναζητούν εργασία, με τίτλο: «Ετοιμάσου για ένα καλύτερο μέλλον»  που πραγματοποίησε ο Δήμος Αμυνταίου. Εκεί, η ομάδα συντονισμού και ο coach του Σχεδίου "Ενεργός Πολίτης - Ευρωπαίος Πολίτης 2" ενημέρωσαν τους παρευρισκόμενους για θέματα σύνταξης βιογραφικού σημειώματος, διαχείρισης συνέντευξης και επαγγελματικού προσανατολισμού.