Πρόσκληση για συμμετοχή σε Εκπαιδευτική Ανταλλαγή Νέων στη Φινλανδία!

Θέλεις να βρεθείς στη Φινλανδία και να ευαισθητοποιηθείς για θέματα όπως ο κοινωνικός αποκλεισμός και η φτώχεια; Να μάθεις πώς μπορείς να αναπτύξεις επικοινωνιακές και διαπολιτισμικές δεξιότητες χρησιμοποιώντας ταινίες μικρούς μήκους; Τότε αυτή η Εκπαιδευτική Ανταλλαγή Νέων είναι για ‘σένα!

 

Η Εκπαιδευτική Ανταλλαγή Νέων (youth exchange) με τίτλο “FILMvasion 2.0” σκοπεύει να φέρει κοντά, μέσα από δραστηριότητες και δράσεις που προσφέρει,  ανθρώπους από διαφορετικά πολιτισμικά περιβάλλοντα, να τους δώσει την ευκαιρία να αποκτήσουν γνώσεις για ζητήματα που αφορούν την ένταξη των περιθωριοποιημένων ομάδων στην κοινωνία, αξιοποιώντας τη δυναμική του κινηματογράφου.

 

Απώτερος στόχος να δώσουμε στους συμμετέχοντες/ουσες μια ευκαιρία να βελτιώσουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες, τη συναισθηματική τους ευεξία και να αυξήσουν τις δεξιότητές τους, που είναι απαραίτητες και χρήσιμες στον τομέα της νεανικής εργασίας.

 

Ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας, σε συνεργασία με τον φορέα νεολαίας "Youth of Europe Association", έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή 6 ενήλικων εθελοντών/εθελοντριών (18+) για την εκπροσώπηση στο πρόγραμμα, το οποίο θα λάβει χώρα στην πόλη Punkaharju στη Φινλανδία, από τις 18 έως και τις 24 Φεβρουαρίου 2023 (συμπεριλαμβανομένων των ημερομηνιών άφιξης και αναχώρησης).

 

Απαραίτητα προσόντα για την επιλογή συμμετεχόντων/ουσών αποτελούν τα εξής:

• Να γνωρίζετε καλά αγγλικά (αυτή θα είναι η γλώσσα επικοινωνίας που χρησιμοποιείται καθ' όλη τη διάρκεια του εκπαιδευτικού σεμιναρίου)

• Να είστε άνω των 18 ετών 

• Να είστε ενεργοί πολίτες

• Να έχετε ισχυρό κίνητρο και ενδιαφέρον να συμμετέχετε στο συγκεκριμένο πρόγραμμα

• Να είστε ανοιχτοί για εργασία σε διαπολιτισμικό περιβάλλον και να σέβεστε άλλους πολιτισμούς

• Να συμμετέχετε ενεργά σε όλη τη διάρκεια και τις διαδικασίες των δραστηριοτήτων

• Να είστε κάτοχοι της Κάρτας Μέλους του ΟΕΝΕΦ για το 2023 (η διαδικασία εγγραφής μέλους περιγράφεται εδώ).

 

Η συμμετοχή ανέρχεται στα 50€ ως προκαταβολή του εισιτηρίου (εφόσον επιλεγείτε).

 

Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές έως και την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023, κάνοντας αίτηση στη φόρμα παρακάτω: https://forms.gle/P7YNSjp23aHCRpwcA

 

Περισσότερες πληροφορίες:

📞 2385101446 (καθημερινές 10:00-15:30)

📧 info@oenef.eu

 

Ακολουθεί το info pack του προγράμματος για περισσότερες πληροφορίες.

 

Οι Νέοι Μπροστά!