Ανοιχτή Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού από το ΓΕΛ Φιλώτα στο Εκπαιδευτικό Κέντρο ΑΠΕ στον Φιλώτα

Σχολές, Σπουδές και Επαγγέλματα του Μέλλοντος

 

Η επιλογή σπουδών και επαγγέλματος είναι από τις πιο σημαντικές αποφάσεις που καλούνται να πάρουν οι μαθητές/τριες για την πορεία και την εξέλιξή τους. Η αναζήτηση αυτή αρχίζει ήδη από την Α’ Λυκείου ώστε να καταλήξει στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και την υποβολή του μηχανογραφικού δελτίου.

Ωστόσο, τις περισσότερες φορές η επιφανειακή ενημέρωση και οι διάσπαρτες πληροφορίες οδηγούν σε εσφαλμένες αντιλήψεις. Κατανοώντας λοιπόν, τη σπουδαιότητα μιας τέτοιας απόφασης και διαδικασίας, το ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΦΙΛΩΤΑ διοργανώνει ανοιχτή ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού σε συνεργασία με τη διακεκριμένη και ηγετική - στον κλάδο της - επιστημονική ομάδα της EMPLOY EDU Σύμβουλοι Εκπαίδευσης & Σταδιοδρομίας. Ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο Δρ. Παππάς Παναγιώτης, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας.

 

Στην ημερίδα αυτή, οι συμμετέχοντες/ουσες θα πληροφορηθούν μέσα από μια διαδραστική παρουσίαση για δεδομένα που αφορούν:

• Tις άγνωστες ευκαιρίες που δημιουργεί η Τεχνητή Νοημοσύνη & τις Νέες Τεχνολογίες στους περισσοτέρους κλάδους

• Τις “κλασικές” σπουδές που οδηγούν σε καινοτόμες ειδικότητες

• Τα Άγνωστα Επαγγέλματα του Μέλλοντος

• Τις αλλαγές και παγίδες του Συστήματος Εισαγωγής στην Επιλογή Σπουδών

• Τη διεπιστημονικότητα των τμημάτων και τις μοναδικές ευκαιρίες που δημιουργεί

• Τους παράγοντες που συμβάλλουν για την Επιτυχία στις εξετάσεις

 

Έχοντας πραγματοποιήσει δεκάδες μελέτες για τη διεπιστημονικότητα και την εξέλιξη των επαγγελμάτων, ο Δρ. Παππάς Παναγιώτης θα βοηθήσει τους/τις μαθητές/τριες να αντιληφθούν την μελλοντική αγορά εργασίας και τις ευκαιρίες που μπορούν να συνδυάσουν μέσα από τα προγράμματα σπουδών, αλλα και τους γονείς να ανακαλύψουν πρωτόγνωρα δεδομένα για το ακαδημαϊκό και επαγγελματικό μέλλον των παιδιών τους.

Μετά το πέρας της ομιλίας, θα δοθεί ο απαραίτητος χρόνος για συζήτηση με τον ομιλητή και επίλυση αποριών. Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί το Σάββατο 20 Ιανουαρίου στις 18:00 στο "Εκπαιδευτικό Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας του ΟΕΝΕΦ", στο Αμφιθέατρο "Αχιλλέα Αναγνωστόπουλου".

 

Σας περιμένουμε να σχεδιάσουμε μαζί το μέλλον σας!