Ο Αντιπρόεδρος του ΟΕΝΕΦ Δρ. Κωνσταντίνος Στεργίου ομιλητής στο Global HR Forum 2023 της Ν. Κορέας

Ο Αντιπρόεδρος του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας και επικεφαλής του Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας Δρ. Κωνσταντίνος Στεργίου, συμμετείχε ως ομιλητής στο Παγκόσμιο Φόρουμ στην Ν. Κορέα με τίτλο «Global HR Forum 2023 'New Wave: Talent Revolution in the Era of AI and Big Blur» που διεξήχθη 1-2 Νοεμβρίου στο Σεούλ της Ν. Κορέας.

 

Η εισήγηση του Δρ. Στεργίου αφορούσε στον ρόλο του τομέα της νεολαίας και της εκπαίδευσης στην επιχειρηματικότητα, στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων της νεολαίας στην σύγχρονη αγορά εργασίας. Ο Δρ. Στεργίου, ως επαγγελματίας Εκπαιδευτής Νέων και ως μέλος των Ομάδων Εκπαιδευτών του Συμβουλίου της Ευρώπης, του προγράμματος Erasmus+ στην Ελλάδα, του Βρετανικού Συμβουλίου, της Στρατηγικής Συνεργασίας "Youth@Work - Youth Employability  & Entrepreneurship" και του SALTO επικεντρώθηκε στην υψηλή νεανική ανεργία η οποία με αποτέλεσμα να προβληματίζονται όσον αφορά την επαγγελματική τους απασχόληση και σταδιοδρομία.

 

Μέσα από το Session, στόχος ήταν να ακούσουμε τις απόψεις ειδικών για τις ανησυχίες των νέων αλλά και το πώς να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της νεανικής ανεργίας τόσο ατομικά όσο και ομαδικά. Ειδικότερα ο Δρ. Κωνσταντίνος Στεργίου αναφέρθηκε στον τομέα του youth work και πώς μπορούμε να υποστηρίξουμε τους νέους να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και να συνεργαστούν με άλλους, ώστε να  ανταποκρίνονται στις κοινωνικές και κλιματικές προκλήσεις βασισμένες στην τεχνητή νοημοσύνη. Οι νέοι έχουν τη δυνατότητα να επηρεάσουν το μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης και το κατά πόσο αυτή θα χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο για τη διαμόρφωση λύσεων σε πραγματικά προβλήματα. Για το σκοπό αυτό είναι σημαντικό οι νέες και νέοι να δράσουν και να εργαστούν πάνω στο πώς μπορούν να χρησιμοποιήσουν  τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης για το κοινό καλό και να ενισχύσουν τον ρόλο τους στη νέα τεχνολογική εποχή, μέσα από τον τομέα του youth work.

 

Η παγκόσμια κοινωνία, βρίσκεται και πάλι αντιμέτωπη με τις ραγδαίες αλλαγές που έρχονται να επηρεάσουν τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας της. Η εμφάνιση της υπερ-τεχνητής νοημοσύνης όπως το ChatGPT και η παγκόσμια διασπορά του φαινομένου της υπερ-σύγκλισης, βρίσκονται προ των πυλών. Η τεχνητή νοημοσύνη, μοιάζει όλο και πιο πολύ με τον σύγχρονο άνθρωπο. Ωστόσο, ζητούμενο αποτελεί το κατά πόσον η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να αντικαταστήσει την ανθρώπινη παρουσία μέσα σε ένα ηθικό πλαίσιο.

 

Είναι πολύ σημαντική η διαχείριση των κοινωνιών, των εθνών και των επιχειρήσεων απέναντι σε αυτή την καινούργια πρόκληση και στον ανταγωνισμό που ήταν φυσικό επόμενο να δημιουργηθεί. Όλα τα παραπάνω, έχουν οδηγήσει στην εμφάνιση ενός νέου "game changer" που θα καθορίσει το μέλλον. Τα στοιχεία συμπεριλαμβανομένων των προγραμμάτων, των σπουδών, των εργαλείων, των μεθόδων, των στόχων και της αξιολόγησης, απαιτούν συνολική καινοτομία για να προσαρμοστούν στις αλλαγές που έχουν έρθει και θα εξακολουθούν να έρχονται.

 

Μείνετε συντονισμένες/οι!

 

Active Youths: https://shorturl.at/chjpY

 

Europe Direct Western Macedonia: https://shorturl.at/IJP56

 

Μπες και συ στο κανάλι ενημερώσεων του ΟΕΝΕΦ στο Viber! Μείνε συντονισμένος/η για τις δράσεις, προσκλήσεις και νέα μας. Ακολούθησε τον παρακάτω σύνδεσμο για εγγραφή: 

https://shorturl.at/lyOR3

 

 

 

Οι Νέοι Μπροστά!

Δείτε εδώ το σχετικό φωτογραφικό υλικό: