Πρόσκληση για Youth Exchange στην Ιταλία

Ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας (ΟΕΝΕΦ) συμμετέχει σε διεθνές δίκτυο οργανισμών νεολαίας και προσφέρει ευκαιρίες κινητικότητας σε νέους και νέες. 

 

Τον Απρίλιο του 2022, στο πλαίσιο της Στρατηγικής Συνεργασίας "HEALTH" με τον Ιταλικό οργανισμό νεολαίας ETS TWOPLUSTWO και τον Ιρλανδικό φορέα Youth Work Ireland Tipperary, σου δίνει τη δυνατότητα να ταξιδέψεις στη Νάπολη, στην περιοχή Castellammare di Stabia για να συμμετάσχεις σε ένα πρόγραμμα ανταλλαγής νέων με θέμα την Υγεία και τη Διατροφή

 

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα προάγει την ψυχική και σωματική υγεία, ενώ παράλληλα ενθαρρύνει τη συμμετοχή των νέων μέσα από μεθόδους μη τυπικής μάθησης. Ακόμη, στοχεύει στην προώθηση της ευρωπαϊκής ιθαγένειας και στην ενδυνάμωση των "μαλακών" δεξιοτήτων, των δυνατοτήτων απασχόλησης και του διαπολιτισμικού διαλόγου. Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής σε νέους και νέες με λιγότερες ευκαιρίες. 

 

Συμμετέχοντες και συμμετέχουσες από την Ιταλία, την Ιρλανδία και την Ελλάδα, θα έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν μέσα από συνεδρίες ενδυνάμωσης των ομάδων και θα συμμετέχουν σε εργαστήρια αυτοαξιολόγησης και διαπολιτισμικές εκδηλώσεις. 

 

Ημερομηνίες: 14 Απριλίου (άφιξη) - 20 Απριλίου (αναχώρηση)

Αριθμός συμμετεχόντων: 14 νέες και νέοι (16 έως 20 ετών) και 4 συνοδοί 

 

Καλύπτεται το 100% των εξόδων μετακίνησης έως 275 ευρώ και το 100% διαμονής και διατροφής. 

Συμμετοχή: 70 έως 120 ευρώ (εφόσον επιλεγείτε) λόγω υψηλού κόστους μετακίνησης 

 

Δηλώσεις συμμετοχής έως 4 Μαρτίου 2022

 

Εάν μπορείς να συνομιλήσεις στα Αγγλικά και έχεις τη δυνατότητα να συμμετέχεις καθ' όλη τη διάρκεια του προγράμματος και θέλεις να ζήσεις μια μοναδική διαπολιτισμική εμπειρία τότε συμπλήρωσε την αίτησή σου εδώ

 

Επισημαίνεται  πως για τη συμμετοχή σας στο πρόγραμμα απαραίτητη προϋπόθεση είναι η προσκόμιση πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης, το οποίο να είναι σε ισχύ κατά την περίοδο συμμετοχής στο πρόγραμμα. Τυχόν έξοδα για rapid test ή ταξιδιωτική ασφάλεια δεν καλύπτονται από το πρόγραμμα. 

 

Οι Νέοι Μπροστά!