Ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας για την Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας 2022

Η Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας δίνει την ευκαιρία να γιορτάσουμε και να ενσωματώσουμε τις φωνές, τις ενέργειες και τις πρωτοβουλίες των νέων. Το 2022 έχει οριστεί ως το Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας, που αναδεικνύει τη σημασία της ευρωπαϊκής νεολαίας για την οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος — πιο πράσινου, πιο περιεκτικού και ψηφιακού. Είναι η στιγμή να προχωρήσουμε με εμπιστοσύνη και ελπίδα στη νέα εποχή μετά την πανδημία, να μοιραστούμε το όραμά μας, να γνωρίσουμε ανθρώπους και να εμπλακούμε σε δραστηριότητες σε ολόκληρη την Ευρώπη, συμμετέχοντας ενεργά στο Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας.

 

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ αποφάσισε το 1990 να ανακηρύξει την 12η Αυγούστου κάθε έτους ως “Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας” (International Youth Day), η οποία θα επικεντρώνεται στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι άνθρωποι, δίνοντας την ευκαιρία στους νέους και νέες από όλο τον κόσμο να ενώσουν τις φωνές τους. Η συγκεκριμένη ημέρα έχει καθιερωθεί ως μέρα-ορόσημο για τη νεολαία, θέτοντας στο επίκεντρο τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι νέοι άνθρωποι. Το θέμα που επιλέχθηκε για το 2022 είναι «Διαγενεακή Αλληλεγγύη: Δημιουργώντας έναν κόσμο για όλες τις ηλικίες».

 

Ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας, φορέας υποδοχής του Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας είναι δίπλα στους Νέους, στηρίζει τις πρωτοβουλίες και τις ενέργειες των Νέων και αναγνωρίζει τη σημασία της συμμετοχής τους στην πολιτική, οικονομική και κοινωνική ζωή,  προωθώντας την αλληλεγγύη, τη δημοκρατία και τη συνεργασία. Η ενεργοποίηση της συμμετοχής των νέων σε επίσημους πολιτικούς μηχανισμούς αυξάνει τη δικαιοσύνη των πολιτικών διαδικασιών μειώνοντας τα δημοκρατικά ελλείμματα και συμβάλλει σε καλύτερες και πιο βιώσιμες πολιτικές.

 

Διαβάστε περισσότερα για την Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας από την επίσημη ιστοσελίδα του Ο.Η.Ε. εδώ: https://bit.ly/3Ah3gPM  

 

Μείνετε συντονισμένοι και δείτε εδώ τη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/oenef

 

Ακολουθήστε μας στο Instagram: https://www.instagram.com/activeyouths/

 

#activeyouths #oenef #EuropeDirectWesternMacedonia #InternationalYouthDay #youthday2022

 

Οι Νέοι Μπροστά!