Ο Πρόεδρος του Ομίλου Ενεργών Νέων Δυτικής Μακεδονίας, Δρ. Κώστας Φιλιππίδης στο Ράδιο Λέχοβο 97.1

Ο Πρόεδρος του Ομίλου Ενεργών Νέων Δυτικής Μακεδονίας, Δρ. Κωνσταντίνος Φιλιππίδης, παρέθεσε συνέντευξη στην εκπομπή "Στον Παλμό της Μέρας" στο Ράδιο Λέχοβο, με τον Πέτρο Βούζα, την  Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2024. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του, ο Πρόεδρος του ΟΕΝΕΦ, αναφέρθηκε στη συμμετοχή του Ομίλου στο μίνι ντοκιμαντέρ με τίτλο «Δίκαιη Μετάβαση και συμμετοχή των νέων στις λιγνιτικές περιοχές της Ελλάδας», που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου Life ETX και της εκστρατείας Human Stories σε συνεργασία του Green Tank και του Carbon Market Watch. Στόχος της εκστρατείας είναι να παρουσιάσει τα κοινωνικά οφέλη από τους πόρους του ΣΕΔΕ σε διαφορετικές χώρες της ΕΕ-27 καθώς και τι μέτρα χρειάζεται να ληφθούν ώστε οι κλιματικοί πόροι να έχουν ορατό αντίκτυπο στην καθημερινότητα των πολιτών.

 

Οι Ενεργοί Νέοι Δυτικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα τα ιδρυτικά μέλη του ΟΕΝΕΦ, Κώστας Φιλιππίδης και Κωστής Στεργίου και η εθελόντρια-μέλος του ΟΕΝΕΦ, Ραφαηλία Γεωργία Στιούκη, συμμετείχαν στο πρόζεκτ αυτό, μιλώντας για το πώς ο ΟΕΝΕΦ αξιοποιεί τους πόρους του ΣΕΔΕ για δράσεις για τη νεολαία. Επιπλέον έγινε αναφορά στα 2 εμβληματικά έργα του ΟΕΝΕΦ, του Εκπαιδευτικού Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας που λειτουργεί από τον Νοέμβριο 2022 στον Δήμο Αμυνταίου και του Κέντρου Νεολαίας, Έρευνας και Καινοτομίας που κατασκευάζεται σήμερα στη Φλώρινα, που υποστηρίζονται από τους εθνικούς πόρους που έχει στη διάθεσή της η Ελλάδα από το ΣΕΔΕ.

 

Τέλος ο κ. Φιλιππίδης παρουσίασε τα σχέδια και πρωτοβουλίες του Ομίλου για το επόμενο χρονικό διάστημα, προκειμένου να προωθηθούν δράσεις δικτύωσης, εξωστρέφειας και ενημέρωσης, ώστε να μπορέσουν οι νέοι να αξιοποιήσουν όλες τις ευκαιρίες για μια ομαλή και δίκαιη μετάβαση, ενώ παράλληλα τόνισε τη σημασία της διατήρησης των θέσεων εργασίας και της αξιοποίησης του υψηλής εξειδίκευσης ανθρώπινου δυναμικού των λιγνιτικών περιοχών που αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα.